DINAMO Prvak nema potrebe za zahvatima u igračkom kadru u ljetnom prijelaznom roku

Mamić ne daje ni euro za pojačanja

10.05.2009.
u 09:59
Pogledaj originalni članak

U Dinamu su se odlučili na sasvim neočekivanu mjeru štednje: ovoga ljeta Mamić neće potrošiti niti jedan euro na pojačanja! Ne samo da neće posegnuti u blagajnu za inozemnim pojačanjem, nego ga ne zanimaju ni zvijezde Prve HNL Sharbini i Zec, koji se već mjesecima povezuju s modrima.

Renesansa s Jurčićem
Ako se sjetimo kako je Dinamo u protekle dvije sezone za rekonstrukciju momčadi potrošio nevjerojatnih 13,7 milijuna eura, onda je najnovija odluka klupskoga vodstva ipak iznenađujuća. No, ona ima vrlo čvrsto uporište: Dinamu, koji je pod Jurčićem u kratkom razdoblju doživio renesansu, pojačanja zapravo i ne trebaju. On je dobro pokriven na svim pozicijama, u svakoj liniji ima nekoliko rješenja, a izvrsno je izbalansiran omjer mlađih igrača i veterana; Kelava će stasati uz Butinu, Lovren i Barbarić uz Bišćana i Kovača, Ibanez i nadolazeći Pivarić uz Hrgovića...

Spomenuti Pivarić (20), te Mirko Kramarić (20) i Domagoj Antolić, dečki koji su se afirmirali u Lokomotivi, trebali bi biti osvježenja u Dinamovome kadru. Sva trojica s izvrsnim preporukama, zreli za veliku scenu. Proriče im se meteorski uspon, kakav su u ovoj sezoni doživjeli Badelj i Tomečak. To su dragulji kojima bi se radovao svaki trener.

Kad je u pitanju prodaja igrača, ni tu se najvjerojatnije neće dogoditi ništa spektakularno. Jedini igrač koji bi zanimao Europu, Mario Mandžukić, u ovom trenutku ne može dostići cijenu od deset milijuna eura, a Mamiću se ne žuri s njegovom prodajom. Jer, dolazi godina SP-a, a do tada će Mandžo vjerojatno imati kvotu nastupa za reprezentaciju s kojom bi stekao uvjete za igranje u Engleskoj. Nitko osim Engleza ne može platiti to što traži Mamić.

Rate i dalje kapaju
Mandžukić je, uostalom, ključna Dinamova figura u pohodu na Ligu prvaka, a, usto, tek su mu 23 godine i može “podnijeti žrtvu” da 24. rođendan dočeka u Dinamu.

Maksimirski klub osjetit će dah gospodarske krize, jer veliki sponzori više nisu tako izdašni, ali još mogu biti mirni jer rate od prodaje Ćorluke i Modrića još uvijek kapaju u blagajnu. Na kraju, tu je i zajamčenih 23 milijuna kuna od Grada, što Dinamu nitko ne može oduzeti.

A još ako se nekim čudom plasira u Ligu prvaka, do koje je sada put nešto lakši, Dinamo bi u razdoblju recesije mogao čak i profitirati. Onaj tko se omasti u Ligi prvaka, taj je miran godinama.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr