TRENERI O DERBIJU

Mamić: Nismo imali odgovor na agresiju Hajduka. Burić: Pobjedu posvećujem navijačima

Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL
Hajduk
Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL
Hajduk
Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL
Hajduk
20.03.2016.
u 18:35
'Dali smo sve od sebe, rekao bih da je mentalitet pobijedio kvalitetu. Pobjedu poklanjam svim vjernim navijačima, onima najvjernijima, koji su dugo trpili bolne udarce.'
Pogledaj originalni članak

Poljudom je odzvanjalo “ovo je Hajduk”, slavila se pobjeda nad Dinamom, koji je u Poljudu pao nakon dvije i pol godine. Gol za pobjedu od 1:0 postigao je Fran Tudor u 4. minuti. Dečko iz Dugava presudio je Dinamu, ostavio otvorenom utrku za prvakom između “modrih” i Rijeke.

Pobjeda za navijače

Sada je momčad Matjaža Keka stigla Dinamu na dva boda, ima ga ugositi na Rujevici, ali i doći u goste Hajduku. No, to su neke druge teme, Hajduk je igrao za sebe, za svoj ponos. I bio pravi. U dvije utakmice protiv Dinama, onu u kupu kada je zasluženo poražen i u ovoj prvenstvenoj Hajduk je bio poput dr. Jekylla i mr. Hydea.

- Dali smo sve od sebe, rekao bih da je mentalitet pobijedio kvalitetu. Pobjedu poklanjam svim vjernim navijačima, onima najvjernijima, koji su dugo trpili bolne udarce - kaže Burić.

Hajduk je u velikom trijumfu bio onakav kakvog bijeli navijači žele, jurišao je, agresija je izbijala iz svakog kutka travnjaka.

- Korigirali smo pogreške iz one kup utakmice, Dinamo smo analizirali, nije nas mogao iznenaditi. Prevaga je bila u sredini terena. Kalik je odigrao jako dobru ulogu, on je pokazao da ima perspektivu i budućnost. Obrana je, predvođena Šimićem, bila na nivou. U ovih pet utakmica protiv Dinama odigrali smo jedno slabo poluvrijeme.

Posebno je Burić pohvalio Argentinca Nicu Veleza.

- Spremili smo ga do određenog nivoa, zadovoljan sam s njim.

I Dinamov trener Zoran Mamić priznao je zasluženost Hajdukove pobjede. Za njegovu momčad mogao je biti i gori rezultat. Primjerice, u 6. minuti Vlašić je odličnim udarcem umalo bijele doveo do 2:0, ali lopta se odbila od jedne, pa od druge vratnice. U finišu je i Tudor pogodio vratnicu...

- Nismo imali odgovor na Hajdukovu agresiju, osim Roga mi i nemamo takav profil igrača. Hajduk se junački borio do posljednje sekunde - kazao je Mamić.

Njegova momčad u kojoj je bilo šest novih igrača u odnosu na srijedu (Eduardo, Stojanović, Taravel, Musa, Henriquez i Šovšić) bila je neprepoznatljiva. Naravno, tome je pridonio i izostanak ozlijeđenih Pjace i Soudanija. Nije bilo ni suspendiranog Fernandesa, a bez njih trojice Dinamo je sasvim drugačija momčad.

Nismo ih podcijenili

- U pripremi utakmice nismo podcijenili Hajduk, bili smo svjesni da će oni biti bolji nego u kup utakmici. Znao sam da to nije pravo lice Hajduka. Imali smo problema s ofenzivnim igračima, htjeli smo s viškom veznih igrača stvoriti kontrolu igru, ali igrači u vezi nisu radili kako je bilo planirano - rekao je Mamić.

Nije djelovao kao da se plaši Rijeke, koja Dinamu sada puše za vratom, ali sasvim sigurno mu nije svejedno.

- I dalje smo prvi, imamo dva boda prednosti. Ima još osam utakmica, važno je skupljati bodove, ali moramo igrati bolje. Ima i Rijeka osam utakmica, na kraju ćemo zbrajati bodove - zaključio je Mamić.

>> Hajduk pobijedio Dinamo u odličnom derbiju i vratio Rijeku u utrku za naslov!

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 30

DU
Deleted user
19:01 20.03.2016.

kojim navijačima ? onim koji su zapalili četiri mladića u autu ? onim koji dok hajduk vodi i igra lijepo pjevaju "visoke peći", "mrzim dinamo srpsko ime", " ubi purgera" ?? kojim navijačima ?? grupa iskompleksiranih klinaca koje vode brbićevi plaćenici

DU
Deleted user
18:54 20.03.2016.

upravo sam provjerio, u zadnjih 5 sezona omjer golova je 47-16 na strani dinama. kakva dominacija nad najvećim rivalom, neviđeno u europskim razmjerima.

DU
Deleted user
19:06 20.03.2016.

Ma daj Mamiću tko ti vjeruje taj je stvarno hlebinac..nakon Pjacine ozljede Fernandes je "nediscipliniran" , Soudani "ozlijeđen" na treningu a Hodžić ostao na klupi..sve napadači iz prve postave ...a igrao je Henriquez koji nije zabio "sto godina"..tako se Zoki uključio u akciju "spašavanja recepcionera Brbića"..i uspio..još jedna star , mali Rog je super igrač , prodoran , borben ali zabija svaku stotu šansu , prošlu tekmu se mogao proslaviti ali svaki put kad je u šansi nekako vidiš unaprijed da neće zabiti..morao bi malo poraditi više na realizaciji.