ZDRAVKO OPET PRIJETI

Mamić: Odlazim iz Dinama ako ne bude dogovora s navijačima

Foto: Željko Hladika
Mamić: Odlazim iz Dinama ako ne bude dogovora s navijačima
03.12.2009.
u 14:06
Dugo Zdravko Mamić nije govorio za novine, jučer je, nakon povratka iz Bruxellesa, ipak odlučio iznijeti svoje stavove.
Pogledaj originalni članak

– Umjesto veselja i slavlja, moram prvo demantirati napise da neke igrače tjeramo. Volim naše strance, puno su pridonijeli Dinamovim rezultatima. Samo sam rekao da imamo veliku perspektivu u mladim igračima – rekao je Mamić.

Zahvalio je navijačima za ponašanje u Bruxellesu, ali i istaknuo da je Dinamo i dalje pod teškom uvjetnom kaznom.

– Ne dogovorimo li se o svemu na proljeće i ne bude li zajedništva, na ljeto ću, nakon pete krune, abdicirati. Ne želim da Dinamo sa mnom na čelu bude izbačen iz Europe, neka tu odgovornost ponese netko drugi. Borimo se, klub radi najbolje što zna. I griješimo, istina je. Ali, bit ćemo vjerojatno peti put prvaci zaredom, peti put igrat ćemo najmanje u Europskoj ligi, financijski smo sređeni. No, nemamo pristojan stadion, prijeti nam izbacivanje, suci su protiv nas u Europi, dvije velike utakmice, s Ajaxom i sad s Timisoarom, igramo bez gledatelja i ostat ćemo bez dva milijuna eura.

Posebno je zahvalio prvom čovjeku HNS-a.

– Vlatko Marković je najzaslužniji za vraćanje bodova, putovao je i lobirao.

Smiješak na lice vratila mu je priča iz Bruxellesa.

– Ajax je veliki klub, u igri je novac, bodovi za koeficijente, profesionalci su i igrači i trener, igrat će oni za sebe. Mi moramo svoje napraviti, a onda što nam Bog da.

Junak protiv Anderlechta mu je Butina, no hvalio je i trenera.

– Igre i rezultati nisu bili u dijelu prvenstva impresivni, ali nikad ni iza jednog trenera nismo tako stali, pa mi je ponekad žao što kriza nije bila dublja da vam pokažemo da bi Jurčić i tada ostao.

Hoćete li mu dodati Vidu i Zeca?

– To su najpotentniji mladi igrači, ali sve ovisi o tržištu.

Na upit hoće li svoje igrače nagraditi premijama izbore li proljeće u Europi, Mamić nije dao konkretan odgovor, ali čini se da novca neće biti.

– Svi koji su se trudili da nam Grad smanji novac, uspjeli su, a uspijevat će i dalje. Za ovu godinu dobili smo šest milijuna kuna manje – rekao je Mamić. A to znači da možda ni Sammiru plaća neće biti povišena.

Hoćete li pustiti Lovrena i Mandžukića u Tottenham?

– Dinamo će teško živjeti. Nema prihoda od suvenira, ulaznica, TV prava. Odbili smo za Mandžukića ponudu od deset milijuna eura, no tko zna što se biti ubuduće, to je naša sudbina.

Nikoga ta izjava nije pretjerano uzbudila, pa ni same navijače. Prije svake odlučujuće utakmice Mamić je nudio ovakve prognoze. Posljednji put u ožujku 2009. kad je, navodno, ostao odlukom Nadzornog odbora.

- Nije bitno što se govori nego tko govori. Zdravko je odlazio već stotine puta, skidao slike sa zidova i pakirao se. To se nikad nije ispostavilo istinom, a to sve govori - rekao je predsjednik Kluba navijača Tomo Glušić.

POPULARNA INFLUENCERICA

Ella Dvornik o bivšem suprugu: 'Svoj razvod ne doživljavam kao loš san, sigurna sam da ćemo biti prijatelji i svemu se smijati'

- Razvod još traje, ali ne doživljavam ga kao loš san. To je samo jedna faza u životu iz koje učim i idem dalje. Ne smatram to ni greškom. Da moram sve ponoviti, ponovila bih, to su sve bile lekcije i blagoslovi. I mi smo danas ljudi koji jesmo zbog toga. Zahvalna sam na cijelom iskustvu, imamo dvije divne kćerkice i puno lijepih uspomena, a sigurna sam da ćemo u budućnosti biti odlični prijatelji i da ćemo se smijati svemu što se dogodilo - priznala je Ella Dvornik u razgovoru za Večernji list.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 23

OB
-obrisani-
14:31 03.12.2009.

totalni KRETEN

M9
mario_911
15:35 03.12.2009.

ZDRAVKO MAMIĆ JE LEGENDA!!!!!!!! A

XY
xychhr200
14:18 03.12.2009.

Taj već odavna odlazi... veseljak..!!!