Želi Van Dijka iz Celtica

Mamić: Schifo nije na listi želja, a Modrić, Ćorluka i Eduardo nam ne bi jamčili LP!

Foto: Robert Anic/PIXSELL
Mamić: Schifo nije na listi želja, a Modrić, Ćorluka i Eduardo nam ne bi jamčili LP!
20.03.2015.
u 13:46
- Čeka nas utakmica protiv sve bolje Istre. Gledao sam ih protiv Osijeka koji su zasluženo dobili time što su utakmicu mogli dobiti i uvjerljivije, a riješiti puno ranije
Pogledaj originalni članak

Dinamo sutra na Maksimiru dočekuje Istru. Nedavno ju je izbacio u Kupu, a sada će snage odmjeriti u prvenstvu. Zoran Mamić oprezan je uoči tog dvoboja, zna da je momčad Igora Pamića opasna.

-  Čeka nas utakmica protiv sve bolje Istre. Gledao sam ih protiv Osijeka koji su zasluženo dobili time što su utakmicu mogli dobiti i uvjerljivije, a riješiti puno ranije. Dižu se u formi, vraćaju im se igrači koji su nedostajali i mogu biti opasni. Imaju puno brzih igrača, posebno u ofenzivnom dijelu momčadi i ako im damo prostora mogu biti jako opasni. Želimo nastaviti s pobjedama, upisati nova tri boda i nakon toga zbog reprezentativne stanke otići nekoliko dana na zasluženi odmor - rekao je Zoran Mamić.

U momčad se nakon ozljede vraća Angelo Henriquez, ali neki drugi ne konkuriraju.

- Protiv Istre ne mogu igrati Ademi zbog tri kartona i Junior zbog ozljede. Moje stanje? Jučer sam bio na prvom treningu i ide na bolje. Iskreno, moram priznati da mi je momčad jučer izgledala čak i bolje nego kada sam ih ostavio tako da sve pohvale idu mojim pomoćnicima - rekao je Mamić koji je bio bolestan.

Prije nekoliko dana pojavila se priča da bi se mogao vratiti Gordon Schildenfeld, ali Mamić je to negirao.

- Schildenfeld nije na listi mojih želja. Moja želja je da ljeto nitko ne ode i da mi se vrate bolesni igrači. To je stav kluba i znam da su igrači upoznati s tim. Dva – tri kapitalca? Iskreno, ja ih ne vidim. Recimo Van Dijk iz Celtica bi bio pojačanje, ali nekako ne vidim da on dolazi. Zadnje su odbili ponudu od 5 milijuna eura, a sumnjam da bi došao nama i za više.

Ako ne bude odlazaka, može li Dinamo do Lige prvaka?

- Tko to uopće može jamčiti? Naravno, želimo dobiti svakoga, igrati što bolje i ostvariti kvalitetne rezultate u domaćim i europskim natjecanjima, ali da vratimo Modrića, Eduardu i Ćorluku, tko može jamčiti da ćemo igrati Ligu prvaka? Tko god bio trener... Nogomet je specifičan i nema garancije. Naravno, možemo povećati vjerojatnost, ali garancije nema.

>>Hoće li na Maksimiru i Poljudu uskoro gostovati Partizan, Zvezda, Panathinaikos?

>>Zdravko Mamić: Centri moći itekako se brinu da narodi bivše Jugoslavije budu posvađani

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 22

AZ
antonio_zg
14:52 20.03.2015.

Pa nekako mi se u ovoj situaciji cini pohvalno što Dinamo nece opet kupovati kojekakve isluzene legionare i skupo ih placati, ubaciti ih u ekipu i ponovo sve uigravati. Uvijek se govorilo da bi Dinamo imao vise sanse da nesto napravi kad bi imali uigranu ekipu. Ovako se i stvara uigrana ekipa. A najbolja prica mi je o prodaji igraca kao Mamicevu grijehu. Niti modric ni eduado ni corluka ni mandzo ni kovacic ni brozovic nisu prodani za kikiriki vec za velike milijune i ni na koji nacin ih se nije moglo zadrzati. Pa badelju se nudilo 750 000 EUR po sezoni da ostane , covjek nije ni trepuno. Izmedju zatrovane atmosfere i praznih stadiona u HR i 30 000 ljudi u Londonu, Milanu, Munchenu, baš mi zanima sto bi uzeli drugi ( poput Milanese Bolonese). Dinamo je imao i modrica i corluku i eduarda i opet ih je Auxere u kupu Uefa dvaput demolirao. Svi ti igraci bili su potencijali, ali su postali velikani vani zato sto igraju s najboljima protiv najboljih. A najbolji su tamo gdje ima najvise novca.... Hvalevrijedno da nece sad trositi milijune nego uigravati sastav i vodit se logikom : ako moze Bate, Apoel ili Cluj, mozemo i mi s kvalitetnijim pojedincima jos bolje....

HR
hr76
20:12 20.03.2015.

A šta je ovaj još uvijek trener Dinama, unatoč debaklu u Europi?!

Avatar cluesblues
cluesblues
21:12 20.03.2015.

zoki mamic je garancija da dinamo ne prolazi u skupinu lige prvaka a vrlo moguce ni u skupinu eurolige ( a ako slucajno i upadnu nekim cudesnim golom, zoki je garancija da ce i u najslabijoj grupi eurolige dinamo bit kanta za napucavanje ) - dakle ako i nema garancija za uspjeh, zoki je definitivno garancija za neusjeh (dokazano i potvrdjeno, a vidi se i po ovim izjavama da ne zna gdje udara…)