NIJE SE ŠTEDIO Mirko je za uvijek igrao maksimalno da su čak splasnule tenzije sa sjeverne tribine

Mamić se još od zime želi riješiti Hrgovića

10.06.2009.
u 08:41
Pogledaj originalni članak

U Dinamu ne demantiraju da traje potraga za napadačem i lijevim braničem. Traži se špica drukčija od Mandžukića, klasični strijelac, netko kome će Mandžo pakirati. Ponavlja se, dakle, priča otprije dvije godine kada su spasiocima označeni Balaban i Šokota...

No, više od potrage za špicom intrigira lov na lijevoga braniča. Ako je 19-godišnji Ibanez Dinamova budućnost, zdrava logika govori da je Mirko Hrgović označen viškom. Sada će, naravno, svi graknuti, “nitko ne tjera Mirka”, iako se zna da ga pokušavaju “utopiti” još od zime.

Nikad se nije štedio
Time neizravno priznaju prošloljetnu pogrešku, kada su s korektnim, ali besperspektivnim igračem potpisali trogodišnji ugovor težak 300.000 eura godišnje. Očekivali su “Roberta Carlosa”, a dobili lošiju i stariju verziju Hrvoja Čale. Dobri Mirko tu nije ništa kriv, on je samo uzeo ponuđeno. Za 300.000 godišnje isplati se i progutati nešto uvreda, neko vrijeme i malo opreznije hodati Zagrebom.

Na kraju, on se u plavom dresu nikada nije štedio, što su i navijači prepoznali, pa je i njihov gnjev prema “hajdučkom srcu” s vremenom splasnuo.

Pokušali smo stupiti u kontakt s Mirkom Hrgovićem koji je na odmoru u Dalmaciji, no nije se oglasio. Ipak, od bliskih mu ljudi čujemo da nema nikakvih spoznaja o odlasku.

On i nije službeno na transfer-listi, nego ga Dinamo ne bi zadržavao ako bi se pojavio novi zainteresirani klub.

Mamić danas traži nešto više od Hrgovića ili, kako se slikovito izrazio na sjednici Izvršnoga odbora, treba “novoga Pranjića”.

Zasad ta potraga nije donijela rezultata. Najdalje se otišlo prema 21-godišnjem češkom mladom reprezentativcu Tomašu Mičoli iz Banika, no zapeli su pregovori s njegovim klubom. Česi traže najmanje 1,2 milijuna eura, a Dinamo ne nudi više od 600.000-700.000. Ta priča nije gotova jer Jurčić pod svaku cijenu želi još jednoga ljevaka u momčadi.

Mamić se na spomenutoj sjednici IO-a često služio metaforama, pa mu se u jednom trenutku otelo: trebam Eduarda! Ali, Eduarda pod navodnicima, jer onaj pravi Dudu svoga nekadašnjega gazdu zaobilazi u širokom luku.

Tko će biti “killer”
Dinamu treba “killer”, a tržište ne nudi široku lepezu rješenja; Zec ili Ahmad Sharbini, zajedno 26 golova ove sezone. Čak i Ahmadovih 12 više je od učinka Slepičke i Tadića zajedno (10).

Pogledajte na vecernji.hr