Iz zagrebačkog kuta

Mamić se tako ne smije ponašati iako je bio izazvan

Foto: Ozren Maršić
Mamić se tako ne smije ponašati iako je bio izazvan
24.03.2014.
u 09:05
Ostao je sam, zajedno s Dinamom, proganjan od politike, plavih “navijača”, suparničkih navijača, postao je lovina i postao je toga svjestan
Pogledaj originalni članak

Zdravko Mamić pojeo je derbi, pojeo je i zasluženu pobjedu svoje momčadi. Njegovi verbalni i fizički sukobi, po tko za koji put, zasjenili su nogomet. Bilo bi ga glupo braniti kad već iza sebe ima lijepu nisku ispada koje je morao izbjeći. Morao je izbjeći i ovaj najnoviji, splitski. Morao je otrpjeti uvrede kojima su ga napali. Da, istine radi, nije on počeo.

Ako je na kraju slavio drugi gol uzdignutim rukama, dobio udarac kad je odlazio s tribine, pa blokirao udarac junaka Torcide Ive Bege, koji ima iza sebe ima krasnu zbirku incidenata u loži, nije starijem čovjeku želio uzvratiti. No, opet, nije se to trebalo dogoditi, trebao je sve otrpjeti. No, očito se više ne može nositi sa svim tim napadima. Ostao je sam, zajedno s Dinamom, proganjan od politike, plavih “navijača”, suparničkih navijača, postao je lovina i postao je toga svjestan.

Kako će dalje, teško je predvidjeti. Ima nekoliko mogućnosti, jedna je da više ne odlazi na gostujuće utakmice. No, zar je to normalno? Može se pokušati kontrolirati, ali to je očito sve teže. Može i otići iz Dinama, ali to ne želi jer je uvjeren da će Dinamo bez njega propasti, da će ga svi ti koji sad ciljaju njega uništiti klub. Dakle, sve se vrti u krugu, u začaranom krugu iz kojeg Mamić ne može naći izlaz. Iz kruga koji je dobrim dijelom sam iscrtao.

>> Brbić: Zdravko Mamić više nije dobrodošao u ložu na Poljudu!

OTVORILA DUŠU ZA VEČERNJI

Jelena Perčin: 'S prvim suprugom imam fenomenalan odnos, a Momo djecu 'na papiru' može viđati svaki drugi vikend'

– U trenutku kada su mediji dobili informaciju da smo se Momo i ja razveli, mi smo već godinu dana bili zapravo razvedeni. Tako da je sada već prošlo dvije godine otkad je svatko krenuo svojim putem. Svojoj djeci nikada nisam rekla: "Vaši mama i tata više se ne vole." To mi je grozno! Uvijek sam im objašnjavala da volim njihovog tatu, ali da više nismo zaljubljeni – između ostalog, kazala je glumica Jelena Perčin u velikom intervjuu za Večernji list.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 24

Avatar josip.prelcec.58
josip.prelcec.58
09:41 24.03.2014.

Molim vas Ljepo moji tako zvani "novinari" tko ste vi i s kojim pravom pišete laži i klevečete ljude.Zar toliko mrzite Mamića,koliko ste puta pisali laži i nikom ništa sramitese.Vi kažete lopov,ovo, ono ajde "DOKAŽITE VEĆ JEDNOM"a ne samo izmišljotine da sam na njegovom mjestu sve bih vas tužio,nažalost shvatio je da ne vrjedi s GOVNIMA IMATI POSLA.Izgleda kod nas jedina zarada je pisati LAŽI I samo LAŽI.

TT
trpimir.trpimir
10:45 24.03.2014.

Mamić nije kao službena osoba trebao dozvoliti, da bude isprovociran, jer ponovo daje materijala svojim neprijateljima da ga blate, pljuju, i time umanjuju zasluženost Dinamove pobjede. Objektivnost novinara je nešto što je po meni gore od Mamićeva ponašanja. Dok Split od svog bivšeg nogometaša, koji je u poznim godinama, pravi heroja zato što je udario Mamića, a ovaj mu nije uzvratio, a ipak je veći krivac. Gospodo zar je normalno mirno sjediti kada Vam cijeli stadion, skandira uvrede, pune vulgarnih poruka, a nitko ne reagira. Čemu toliki naboj, zašto ne reći o velikoj Dinamovoj dominaciji, čemu stalno u prvi plan stavljati Mamića. Nitko nije kriv dok mu se ne dokaže krivica, prikupite dokaze i onda ga sudite, ali ne samo njega nego sve one koji se ponašaju onako kako trenutno svi rade. Dinamo je ispred svih klubova, igrački, organizacijski, daleko naj bolje posložen klub, i to mnogima smeta, a htjeli priznati ili ne iza toga projekta stoji najviše Mamić, a sada mu se na klupi pridružio brat Zoran, odlično obnašajući trenersku funkciju što mnogima nije dobro sjelo. Očito je da nisu bitni titule, dobri transferi, nego činjenica da iza toga stoje dva Mamića, a to je za mnoge, ipak previše.

MA
magnum2013
10:38 24.03.2014.

Ako ste oćekivali drugačije pisanje "novinara" VL varate se. Na jednom drugom mjestu sam komentirao ponašanje i vrijeđanja na ovoj utakmici jer je objavljena i fotografija dijela tribine na kojoj se vidi da su određene osobe bile prisutne. Ovdje nismo vidjeli ni Maršića, a niti Junaci.Osudili su opet Mamića, ali nisu osudili ponašanje i dobacivanja tokom čitave utakmice. Moj prijatelj,ćiji sam bio gost, iako pripada ovom okruženju ostao je posramljen. Ovako nešto u naše vrijeme nije se događalo. Kako se dijeli Hrvatska na sjever i jug trebao je samo slušati tribine na utakmici. Ja uvijek naglašavam da sam protiv Mamićevog ponašanja jer nije primjer kako odgajati mlađe generacije, ali ovo što je on doživljavao ovdje sramota je za sport i ne spada u ljudska ponašanja. Neznam dali će ovako nešto doprijeti do ušiju neškolovanog Skansija ili bezobraznog i bahatog Jovanovića, jer za njih je ovako nešto još uvijek dio prekrasne kulise i izljevi temperamenta.