NOGOMET - REPREZENTACIJA

Mamić, Zec i Štimac ruše izbornika Barića!

20.11.2003.
u 00:00
JE LI UTAKMICA U LJUBLJANI BILA POSLJEDNJA U KOJOJ JE HRVATSKU REPREZENTACIJU VODIO SADAŠNJI IZBORNIK? Welcome to Portugal, goodbye Otto - poručio je poslije susreta Zdravko Mamić
Pogledaj originalni članak

Slovenski mediji, pozivajući se na hrvatske izvore, uoči utakmice provukle su vijest da će Otto barić biti smijenjen u svakom slučaju. Pobijedi li ili izgubi.

Mislili smo da slovenski novinari samo nagađaju ili pokušavaju unijeti pomutnju u hrvatske redove. Međutim, za Bežigradom smo se uvjerili da u tom dimu ima i mnogo mnogo vatre.

Hodajući prema stadionu naletjeli smo na veličkog šefa Vladu Zeca, dopredsjednika Hrvatskog nogometnog saveza. Pitali smo ga, više u šali, što će biti s izbornikom nakon utakmice.

- Smijenit ćemo ga, dosta je bilo. Bez obzira pobijedimo li ili ne, Barić će biti bivši trener. Već sam i prije bio protiv njega, ali sam se predomislio misleći da se nešto može promijeniti. Međutim, on je pokazao da više nije vrijeme za njega - iznenadio nas je Vlado Zec, ali da to nije samo njegovo stajalište potvrdilo se nakon velike pobjede.

- Welcome to Portugal, goodbye Otto. Svaka čast igračima, ovo je velika večer za naš nogomet, ali Barić mora otići jer previše smo se mučili i živcirali - u svom je euforičnom stilu poručio drugi dopredsjednik, i Dinama i HNS-a, Zdravko Mamić.

To je mišljenje većine članova Izvršnog odbora HNS-a.

- Iako još nemam alternativu, sigurno ćemo raspravljati o Ottovoj smjeni! - dodao je Mamić, a nešto kasnije i treći je dopredsjednik, Igor Štimac, ponovio isto.

- Igračima kapa dolje, dobili su veliku utakmicu. A mi odgovorni ljudi u hrvatskom nogometu uskoro ćemo raspravljati o tome zašto smo tako teško došli do Portugala.

Nije naodmet spomenuti da Bariću izbornički ugovor istječe 31. prosinca, ali su mnogi bili uvjereni da će mu odlazak u Portugal donijeti još jedan mandat. Međutim, to ne znači da će ista skupina tražiti i odstupanje predsjednika HNS-a Vlatka Markovića.

- Naprotiv, on je čvršči no ikad - kazao je Mamić.

No, moglo bi se dogoditi da smjena izbornika i ne prođe baš tako lagano. Jer, čini se, Otto Barić još ima podršku Vlatka Markovića.

- To je smiješno - komentirao je Marković vijesti o Barićevoj smjeni.

LJUBLJANA TOMO NIČOTA I IGOR FLAK

Pogledajte na vecernji.hr