Rijeka vs. Dinamo

Mamićeve metode postaju sportski problem

Foto: Marko Prpic/PIXSELL
Mamićeve metode postaju sportski problem
03.04.2015.
u 15:10
– Da sam predsjednik Rijeke, Kek bi dobio naredbu da od prve minute igra Močinić ili on ne bi bio trener Rijeke, kaže Mamić.
Pogledaj originalni članak

Zdravko Mamić izgovorio je tijekom gostovanja u talk-showu Orlanda Rivettija na Kanalu RI rečenicu u kojoj je sažeo svoj sportski svjetonazor zbog kojega je postao najuspješniji hrvatski nogometni menadžer.

– Da sam predsjednik Rijeke, Kek bi dobio naredbu da od prve minute igra Močinić ili on ne bi bio trener Rijeke.

Inače, Mamić priznaje da bi Slovenca rado vidio na klupi hrvatskog prvaka. Drugim riječima, Mamić nije izravno uvrijedio Keka, nego generalno obezvređuje struku kada procjenu najboljega trenera u HNL-u podređuje prizemnim merkantilnim porivima.

Kek neće moći postati trener Dinama sve dok bude smatrao da Močinić mora igrati iako trenutačno nije bolji od Josipa Radoševića i/ili Filipa Bradarića. U Mamićevoj doktrini treneri Dinama odavno su postali dobro plaćeni prekupci, koji čiste stakla na nogometnom izlogu u Maksimiru dok promućurni gazda dućana tezgari otraga na blagajni.

Budući da u profesionalnom sportu pravila ponašanja određuje novac, Mamićeva mantra postaje ozbiljan sportski problem tek u širem društvenom kontekstu. Mamićeve su poruke opasne za zdravlje većine sportskih volontera, koji njeguju najzdravije tkivo hrvatskog sporta. Dok slušaju poruke najuspješnijeg sportskog menadžera, stječu pogrešan dojam da je novac jedino mjerilo sportskog uspjeha.

>>Mamić: Bezuvjetno pozivam sve navijače Dinama da pomognu klubu i vrate se na tribine

>>Mamić: Kunem se, Šuker je želio Norvešku i Italiju u Splitu, ali iz Hajduka su rekli 'ne'!

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 10

Avatar Titanov sin
Titanov sin
15:36 03.04.2015.

Haha drugi igraju za kiki riki ....novac u nogometu ???? Mislim da jedino Mamić prioritetno gleda na novac , ostali rade sve iz "ljubavi " . Bože kako su novinarčići prozirni u namjeri da stvore umjetnu aferu .

LI
Lik123
16:17 03.04.2015.

Možda, ali možda, je mislio da je Močinić uz Sharbinija jedini izvorni riječki igrač i da mu se mora napravit mjesta?

CA
++canajisraM
16:38 03.04.2015.

Dok slušaju poruke najuspješnijeg sportskog menadžera, stječu pogrešan dojam da je novac jedino mjerilo sportskog uspjeha.>>>>> Zali li Vranic za komunizmom ,kad se igralo za "ljubav"?