Za 300 milijuna funti

Manchester City obnavlja Etihad, navijači će moći šetati po krovu stadiona!

Foto: Jason Cairnduff/REUTERS
Champions League - Manchester City Training
Foto: Jason Cairnduff/REUTERS
FILE PHOTO: Premier League - Manchester City v Watford
18.04.2023.
u 13:36
Navijačka zona s kapacitetom od 3000 mjesta, nova klupska trgovina i muzej, te hotel s 400 kreveta, također su predloženi u zahtjevu Gradskom vijeću Manchestera. Klub kaže da bi projekt, za koji bi trebale tri godine, stvorio "najbolje navijačko iskustvo i cjelogodišnju destinaciju za zabavu i slobodno vrijeme"
Pogledaj originalni članak

Manchester City podnio je zahtjev za planiranje proširenja Etihad stadiona vrijednog 300 milijuna funti. Klub želi povećati trenutni kapacitet od 53.400 na 60.000 proširenjem sjeverne tribine. Prijedlozi uključuju sky bar s pogledom na teren i iskustvo šetnje po krovu stadiona.

Navijačka zona s kapacitetom od 3000 mjesta, nova klupska trgovina i muzej, te hotel s 400 kreveta, također su predloženi u zahtjevu Gradskom vijeću Manchestera. Klub kaže da bi projekt, za koji bi trebale tri godine, stvorio "najbolje navijačko iskustvo i cjelogodišnju destinaciju za zabavu i slobodno vrijeme". City kaže da će biti uložno više od 300 milijuna funti i da bi projekt mogao stvoriti 2600 radnih mjesta.


 

U planu su i novi poslovni prostori za tvrtke koje žele raditi u suradnji s klubom i svojim partnerima. U kolovozu je City objavio da su rasprave u primarnoj fazi o proširenju dvoslojne sjeverne tribine na tri razine, a  novi projekt predviđa proširenje još jedne gornje razine iznad postojeće donje razine. Etihad je izgrađen za Igre Commonwealtha 2002. i dom je prvaka Premierlige od 2003. godine.
Proširenje u 2015. dodalo je 6000 sjedala, a teren trenutno ima peti najveći kapacitet među stadionima Premierlige.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.