MAMIĆ KALKULIRA Idealno bi mu bilo kada bi Mandžukić zaigrao protiv Ukrajine te zabio, asistirao ili iznudio jedanaesterac

Mandžo je glavom već otišao iz Dinama

25.05.2009.
u 20:05
Pogledaj originalni članak

Iz Dinama nema službene potvrde da je sportski direktor Werdera Klaus Allofs bio na utakmici sa Zagrebom, niti da je pregovarano o Manžukićevoj prodaji u klub iz Bremena. No, potvrđeno je kako je u Dinamo doista došla Werderova ponuda, jedina službena, a da ostali zainteresirani nisu otišli dalje od tzv. upita. Na toj razini spominje se, primjerice, čak i milanski Inter.

Bild: Pregovori s Dinamom u završnoj fazi


Vruće ljeto na tržištu nogometaša u Njemačkoj je počelo, piše njemački dnevnik Bild. Glavni je protagonist napadač Dinama i hrvatski reprezentativac Mario Mandžukić (23).
Bild piše da je sportski direktor bremenskog Werdera Klaus Allofs usred pregovora s vodstvom maksimirskog kluba. Isti izvor tvrdi da će Werder za hrvatskog napadača uplatiti rekordnih deset milijuna eura odštete. Nikad niti za jednog nogometaša Werder nije dao toliki novac. (tot)
Neće ga zadržavati
Nagađa se kako se Werderova ponuda vrti oko 10 milijuna eura, što bi Dinamu u ovom trenutku bilo prihvatljivo, ali procjena je kako je za prodaju još prerano jer bi Mandžina vrijednost mogla još porasti.

U idealnom Mamićevu scenariju, Mario Mandžukić trebao bio biti u prvoj momčadi reprezentacije protiv Ukrajine. Posreći li mu se da zabije gol, iznudi jedanaesterac, asistira, ode cijena na 12-13 milijuna eura. Zato Mamić kalkulira i čeka lipanj.

Još idealnija projekcija za Mamića je da Mandžukić dođe i kaže: “Šefe, želim ostati u Dinamu, odbijte sve ponude!” Jer, Mamiću je već dosta prolaznika, koji Dinamo tretiraju kao odskočnu dasku za unosan transfer.

Na žalost, takvoga dobročinitelja Mamić još nije dočekao, te opravdano strahuje kako je i Marijeva glava već otišla iz Dinama. Ako je tako, nema pomoći. Nema ga smisla zadržavati na silu.

Ništa prije 7. lipnja
Marijev zastupnik Ivan Cvjetković jučer nam je kazao kako nema saznanja da je Klaus Allofs bio u nedjelju u Zagrebu.

– Ja sam svakako u tom poslu i znao bih da je gospodin bio ovdje. Ja ga nisam vidio – kazao je Cvjetković opovrgavajući da je prodaja Mandžukića gotova stvar.

– Mariju je i te kako stalo da bude u najboljemu izdanju u utakmicama s Hajdukom i Ukrajinom. Sve to što se oko njega sada događa samo mu remeti mir. Ako i dođe do razgovora o njegovu transferu, to se neće dogoditi prije 7. lipnja – zaključio je Cvjetković.

Zdravko Mamić se, naravno, već priprema za varijantu “Dinamo bez Mandžukića”. Njegov prvi izbor je 21-godišnji Šibenikov napadač Ermin Zec, a cijena ne bila viša od 1,5 milijuna eura.
Pogledajte na vecernji.hr