VAR-DIN 1:6 Modri su eksplodirali u drugom poluvremenu i do vrha napunili mrežu nemoćnih Varaždinaca

Mandžukić amsterdamski, Dinamo moćniji nego kod kuće

26.04.2009.
u 23:57
Pogledaj originalni članak

Kad su već HNS-u slali zahtjev da im sude suci iz inozemstva, iz Dinama su od mjerodavnih trebali tražiti i da sve utakmice u prvenstvu igraju u gostima. Tamo im ide mnogo bolje nego u Maksimiru.To što je Jurčićeva momčad demonstrirala u prvom dijelu varaždinske utakmice, bilo je nešto najbolje što smo od Dinama vidjeli ovoga proljeća. Kao da to nije ona ista momčad koja je onako neprivlačno igrala protiv Zadra još u srijedu. Dinamo je u Varaždinu bio preporođen, oslobođen grča, čvrst, moćan, ubojit, a da bude i atraktivan, pobrinuo se Slepička saltom nakon postignutoga pogotka.

Besprijekorne linije
Sve linije plavih funkcionirale su gotovo besprijekorno, a prvo ime utakmice bio je Mario Mandžukić, u izdanju kakvo smo posljednji put vidjeli u utakmici protiv Sparte u Pragu. Nezadrživ! Mandžo je i prije vodećeg pogotka dva puta svladao vratara Drevena, ali su Lučić i Šimek izbacivali loptu s gol-crte. No, u 19. minuti, nakon Sammirove asistencije, domaći vratar bio je nemoćan.

Jedina slabija karika u Dinamovoj momčadi bio je Mirko Hrgović, kojemu je Papa nanosio velike probleme. Zbog Mirkove neopreznosti, Varteks je došao do kornera, nakon kojega je spretni Smrekar izjednačio. No, Mafro je u drugom dijelu eksplodirao i, u trenucima kada se utakmica lomila, sjajno iskoristio Badeljevo priogravanje i poentirao pod gredu za 3:1. Dinamo je nastavio i tradiciju dobivanja poklona od suparničkih obrana. Nakon Sesveta i Zadra, dobio je dar i od varaždinskoga vratara Drevena. Ispala mu je lopta jer je Melnjak na njega gurnuo Mandžukića, a opet je vrhnje pobrao Slepička i postigao svoj četvrti pogodak za modre.

Tko kaže da je Dinamo kupio mačka u vreći kad statistika kaže da je Miroslav još najbolji strijelac praške Sparte, s pet pogodaka. Miroveć sada ima dvoznamenkasti broj pogodaka, a probudio se u pravo vrijeme.Varaždinska publika i igrači žestoko su protestirali nakon drugog pogotka plavih smatrajući kako je vratar Dreven fauliran. S tribina je poletjelo “Cigani, Cigani!” što je uobičajen refren kada u Varaždinu igra Dinamo. Utakmica se nepotrebno zakuhala, a suci su u svlačionicu ispraćeni zvižducima i uvredama. No, u drugom poluvremenu modri su ubacili u višu brzinu, a Mirko Hrgović je u 61. minuti sjajno izveo udarac iz kuta.

Izgubljeni Varaždinci
Njegov ubačaj netko je od Varteksovih igrača prebacio na drugu vratnicu gdje je spretno reagirao Miroslav Slepička i glavom s nekoliko metara pogodio za 4:1. U tim trenucima Varteksovi navijači već su počeli napuštati tribine svjesni da će to biti noć namijenjena Dinamovim fanovima. Na travnjaku su igrači Dražena Beseka gubili konce igre, a modri su stalno redali opasne situacije pred golom Saše Drevena. Logičan rasplet bila je i brza kontra koju je po desnoj strani povukao Ilija Sivonjić i sjajno uposlio Mandžukića koji se oslobodio svojeg čuvara i vješto poentirao. Šlag na tortu sjajne Dinamove večeri bio je treći pogodak Miroslava Slepičke.

Pogledajte na vecernji.hr