DUPLI PAS MARIO - ZDRAVKO

Mandžukić kaznu nikada neće platiti

Foto: Marko Lukunić
Mandžukić kaznu nikada neće platiti
20.09.2009.
u 07:01
Mario Mandžukić, kao niti ostali Dinamovi profesionalci, nije se oglasio u povodu najnovije kazne oduzimanja premija i nagrada. Preporučeno im je da šute, iako bi vjerojatno svatko od njih ponešto želio reći, jer su ogorčeni tim sankcijama.
Pogledaj originalni članak

Najteže je mladim igračima, Badelju, Tomečaku, Sivonjiću..., koji su svi značajno pridonijeli dvostrukoj kruni, a u usporedbi s najvećim zvijezdama, igraju za kikiriki. Tim klincima i te kako će nedostajati tih 15.000 eura.

Prevladava ljubav
Najteže bi u ovom trenu trebalo biti Mariju Mandžukiću, jer nikada nitko u Dinamu nije platio kaznu od 100.000 eura. No, priča se da Mandžo, čija primanja iznose 650.000 eura godišnje, nije previše potresen najnovijom stegovnom mjerom.

Poznavajući Mandžu, prije bi znao eksplodirati čim ga netko krivo pogleda. Sada šuti. Čudno? Nimalo, zna li se priroda njegova odnosa s Mamićem, u kojemu, od prvoga dana, ipak prevladava ljubav.

Sjetimo se darivanja sata u avionu iz Amsterdama, patetičnih pjesmuljaka i poljubaca, na kraju i povišenja ugovora.Nakon svega toga, teško je povjerovati da će Mamić svome miljeniku uzeti iz džepa 100.000 eura za jedan gaf od prije dva mjeseca, za koji Mandžo čak nije ni kriv.

Maksimirski kuloari šuškaju kako je najnovije Mamićevo "udri po Mandži" samo zapravo igrokaz kako bi se izazvao pozitivan šok u momčadi.Mario možda ostavi Dinamu "stotku" sljedećega siječnja kada bude odlazio, kao poklon klubu koji ga je afirmirao, ali to neće imati veze s crvendaćem u Salzburgu, niti s Dinamovom eliminacijom iz Lige prvaka.

O najnovijim kaznama jučer je govorio i Dinamov trener Krunoslav Jurčić. Je li bio suglasan s tim sankcijama? Barem je tako kazao Mamić.

- Neću previše ulaziti u analizu onoga što je Zdravko kazao, bilo bi to neozbiljno. Samo ću reći da u pobjedi i u porazu moramo svi jednako sudjelovati. Ako dijelimo novac kad pobjeđujemo, onda sudjelujemo i kad se novac gubi - kazao je Jurčić, koji i nije imao previše izbora.

Naime, da se suprotstavio Mamićevoj odluci, današnju utakmicu s Rijekom gledao bi iz naslonjača u svom dnevnom boravku. Sjetimo se kako je prošao Ivanković kada je, uoči Spartaka, želio eliminirati Mandžukića.

Padamo na banalnostima Jurčić je, naravno, izgovorio "da, dopredsjedniče" jer, ne bude li značajnijih potresa, opet će zgrabiti dvostruku krunu. A ni 15.000 eura mjesečno nije za baciti. Tko bi se pametan odrekao takvih blagodati!

Na pitanje zašto je Dinamo pao protiv Anderlechta, unatoč sasvim solidnoj igri, Jurčić odgovara:

- Padamo na malim stvarima, banalnostima! A to je stvar individualne pripreme. Nastojat ćemo takve stvari ispraviti.

Kakva bi onda trebala biti individualna priprema?

Jurčić je malo razmišljao, a onda izbjegao odgovor:

- Odgovorit ću vam na to, jednoga dana.

Kako riješiti problem realizacije?

- Mi ga možemo pokušati riješiti radom na treninzima, dok veliki klub to radi ovako: Arsenal dođe i iskrca 15-20 milijuna eura za Eduarda i problem riješen - zaključio je Jurčić.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 4

MI
miki55
10:59 20.09.2009.

Mandžo, nedaj onom ludaku ništa i vidimo se na CAJKI. Dok si mlad živi i uživaj, kasnije kako bude. Misliš da Mamić ne ide na pevaljke, volio bih da mu napravim inventuru samo u autu što se muzike tiče.

DO
donyvegy
13:35 20.09.2009.

Koja kazna? Koja plaća? Cirkus i jeftini demagoški štosovi za dobivanje udarnih tv termina i novinskih naslova. Jer bez dobre propagande nema dobrog biznisa. A ovo je samo biznis. Sve drugo su pričice za nas naivce ..

RA
razočarani1
10:33 20.09.2009.

Maminjo ne da če im uzeti 15 000 eura nego če im još 15 000 i dati,da dečki imaju za provode po cajkama.....