PRVAK POSRNUO

Valencia slomila Atletico sa 3:1, Mario Mandžukić zabio gol

Foto: Reuters/PIXSELL
Valencia
Foto: Reuters/PIXSELL
Valencia
Foto: Reuters/PIXSELL
Valencia
Foto: Reuters/PIXSELL
Valencia - Atletico Madrid
Foto: Reuters/PIXSELL
Valencia - Atletico Madrid
Foto: Reuters/PIXSELL
Mario Mandžukić
04.10.2014.
u 17:51
Već nakon 13 minuta bilo je 3:0 za domaću ekipu.
Pogledaj originalni članak

Valencia i Atletico Madrid odigrali su derbi u La Primeri, a susret je bitan jer oba kluba imala su po 14 bodova i pobjeda im je osigurala nastavak borbe za vrh ljestvice. Naravno, susret je i nama u Hrvatskoj bitan jer je od prve minute (bez maske) igrao Mario Mandžukić, ali nažalost po sve navijače španjolskog prvaka Valencia je riješila priču već nakon 13 minuta i pobijedila 3:1!

Brzo je sve bilo gotovo, a da neće biti najbolje za Atletico vidjelo se u startu je je Valencia nošena navijanjem 44 tisuća gledatelja krenula žestoko i momčad Diega Simeonea nikako se nije uspjela nametnuti niti povezati nekoliko dodavanja. Da sve bude gore, Miranda zabija u šestoj minuti autogol i voda je bila u ušima.

Odmah u sedmoj minuti zabija Andre Gomes i sve je mirisalo na katastrofu. A kako je tek navijačima Atletica bilo pred očima kad je u 13. minuti zabio Otamendi za 3:0? Sigurno ne baš najbolje, djelovalo je kao da će biti to rezultatska katastrofa. No srećom po Atletico, Valencia se povukla i odlučila čuvati to vodstvo, što im se moglo obiti o glavu jer u 29. minuti nakon što je vratar Alves odbio Godinov udarac, zabio je Mandžukić. Tad je krenuo pravio pritisak i mogao je biti okrunjen pogotkom da je Siqueira realizirao kazneni udarac u 44. minuti. No vratar Alves obranio je i tu je bio kraj priče definitivno.

Foto: Reuters/PIXSELL

Zanimljivo je da se Mandžukić vrtio oko lopte i razgovara sa Siqueirom, a je li ga tražio da puca jedanaesterac dodijeljen nakon što je Gaya igrao rukom, teško je reći. Možda bolje da je naš reprezentativac pucao, u svakom slučaju. Jer, u drugom dijelu jedino je Valencia dvaput imala šansu za povećanje vodstva, a većinu vremena samo su se branili. Šteta, bezidejno je djelovalo Atletico i konstantno se muči s momčadima protiv kojih je favorit i mora napasti. Diego Simeone mora naći rješenje.

Ali ne treba ništa oduzimati Valenciji, ugodno je iznenađenje, igraju poletno i čvrsti su. Uostalom, trenutno su prvi na ljestvici sa 17 bodova, a druga je Barcelona sa 16 i utakmicom manje.

VALENCIA - ATLETICO MADRID 3:1 (Miranda (ag) 6', Andre Gomes 7', Otamendi 13'/Mandžukić 29')

VALENCIA: Alves; Barragán, Mustafi, Otamendi, Gayà; Javi Fuego, Parejo, André Gomes (od 71. Filipo Augusto); Rodrigo, Alcácer (od 75. Feghouli), Piatti (od 63. Orban). Trener: Nuno Espírito Santo.

ATLETICO MADRID: Moyá; Jesús Gámez, Miranda, Godín, Siqueira; Gabi, Tiago, Koke, Arda (od 69. Jimenez); Griezmann (od 66. Cerci), Mandžukić. Trener: Diego Simeone.

>> Mandžukić nije golgeter svjetske klase, bio je to samo u Bayernu!

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 5

L0
luena 01
17:58 04.10.2014.

Od cijelog Atletica najbolji je bio Mario.... Steta da onaj penal nije isao u mrezu vec Alvesu pravo u ruke jer se Siqueira odlucio desno a ne lijevo ...

OR
<orlando>
17:37 04.10.2014.

Atletico ne može ponoviti prošlogodisnji uspjeh.

DU
Deleted user
17:57 04.10.2014.

Ovo je bilo muka za gledati. Imam feel da više nemogu odigrati dvije jače tekme u tjedan dana. Kreće Barca...