POGLED

Maradona non grata

05.04.2006.
u 18:14
Pogledaj originalni članak

Kad je prošlog ljeta došao u Novi Vinodolski na turnir teniskih veterana napunio je svjetske medijske stupce. Tako je svijet ponovo čuo za Hrvatsku. No, došao je za novac, u posjet dječjem domu nije otišao. Čovjek koji je bio nogometni čarobnjak, kojem se za nogometno umijeće i danas mora nakloniti do poda, danas je na dnu. Novac je spiskao na kokain i sad je na prodaju. Doći će i na dječji rođendan tutnete li mu mnogo novca. I za to reći što god poželite.

Ovih dana kruži priča o ponovnom mogućem dolasku Maradone u Hrvatsku. Upitan je jer je jedan potencijalni sponzor njegova dolaska odbio platiti 70.000. eura ili dolara. Pa je Maradona smanjio svoju cijenu na 40.000 nečega, ali ni to zasad nije dobio. Smanjio je gažu jer mu je promocija jako potrebna.

- U Argentini će se Davisov kup pratiti s najvećom pozornošću, mediji će biti usredotočeni na Zagreb. A kako je Maradona svjestan da će se tako naći u medijima, jako mu je stalo da ga netko pozove - kazala je savjetnica u našem veleposlanstvu u Buenos Airesu, gospođa Renee Ivin. Maradona nije, tvrdi, dobio poziv našeg veleposlanstva.

- To mogu jamčiti. On nije osoba koja bi promovirala Hrvatsku - tvrdi gospođa Ivin.

Maradona nije osoba kojom bi se trebalo hvaliti. Napravio je mnogo političkih gafova. Ovisnik o drogi, mnogo puta optuživan za nasilje, promotor Fidela Castra, pa i Srbije kad ga se pozove i plati, kao što je to učinio Koštunica lani. Nekadašnji nogometni as bio bi dobrodošao, no ovako, Maradona je danas za promociju države persona non grata.

Pogledajte na vecernji.hr