ARGENTINA

Maradona: Veron će biti naš Xavi

Foto: Reuters
Maradona: Veron će biti naš Xavi
12.05.2010.
u 14:38
Veliku nadu u 35-godišnjeg veterana Juana Sebastiana Verona polaže izbornik argentinske nogometne reprezentacije Diego Maradona.
Pogledaj originalni članak

Nekad najbolji nogometaš svijeta veznjaku Estudiantes La Plate namijenio je ulogu koju Xavi Hernandez fantastično odrađuje u Barceloni i španjolskoj reprezentaciji.

- Od Messija želim da traži rupe u suparničkoj obrani i kreira opasne situacije pred suparničkim golom, dok od Verona očekujem da bude naš Xavi – rekao je Maradona nakon što je popisao tridesetoricu kandidata za Svjetsko prvenstvo u Južnoafričkoj Republici.

Rekao je da je sve reprezentativne kandidate vrlo dobro proučio i da bi mogućnost njegove pogreške u izboru mogla biti minimalna.

- Pratio sam europski nogomet cijelu polusezonu po cijeli dan. Rano ujutro budio sam se da bih gledao utakmice Premierlige, zatim sam prelazio na Seriju A i na koncu na Primeru. Sve sam vidio.

Maradona je također još jednom pokazao svoje pragmatično, trenersko lice:

- Znam što argentinski narod voli i traži od nogometa, no za mene je najvažnije, kao što je sigurno i za argentinski narod, da nižemo pobjede.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

JA
JanezPatriot
19:22 12.05.2010.

Maradona: Veron će biti naš Xavi Bilić: Panasonic plazma TV od 150 cm če biti naša perspektiva na SP 2010...