Talijanski motociklist poginuo u Maleziji

Marca Simoncellija liječnici oživljavali 45 minuta

Foto: 'Ruben Yap'
Marca Simoncellija liječnici oživljavali 45 minuta
23.10.2011.
u 17:18
Sve utakmice talijanskog nogometnog prvenstva su počele minutom šutnje za nesretno nastradalog motociklista
Pogledaj originalni članak

Talijanski motociklist Marco Simoncelli (24) poginuo je u utrci Svjetskog prvenstva koja se vozila u Maleziji na stazi u Sepangu. Nakon pada s motocikla podletio je pod Edwardsove i Rossijeve kotače.

Hitno je prevezen u bolnicu, gdje je ubrzo preminuo. Marco Simoncelli bio je jedan od najtalentiranijih motociklista današnjice. Nesretni je Talijan izgubio kontrolu nad svojom Hondom, nakon čega je podletio pod kotače Colina Edwardsa i sunarodnjaka Valentina Rossija. Odmah nakon nesretnog događaja utrka je prekinuta.

– Kada sam vidio snimku nesreće, odmah mi je pozlilo. Kada vozač ostane bez kacige, to nije dobar znak – kazao je svjetski prvak Casey Stoner (Honda).

Marco je u borbi za četvrto mjesto s Alvarom Batistom u jednom izlasku iz zavoja izgubio kontrolu nad motociklom, pao je na stazu, a na njega su u tom trenutku naletjela dvojica njegovih kolega. Talijanu nije pomogla ni brza liječnička intervencija.

– Imao je vrlo teške ozljede glave, vrata i prsnog koša. Liječnici su ga oživljavali 45 minuta, ali mu nažalost nisu mogli pomoći – kazao je Michele Macchiagodena, direktor liječničke ekipe.

Simoncelli je bio među najtalentiranijim motociklistima za kojeg su mnogi tvrdili da je budući svjetski prvak u najjačoj klasi.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

Avatar Aahz
Aahz
22:04 23.10.2011.

:((( R.I.P. Marco