MODRI JUČER NA CVJETNOM TRGU

Marić pamti svetog Duju

Foto: import
Marić pamti svetog Duju
09.09.2005.
u 17:14
Pogledaj originalni članak

ZAGREB - Dočekali smo i ta vremena, u Zagrebu su danas Dinamovi igrači veliki hit. Za njihove se utakmice traži ulaznica više. Pogotovo je tako kad u Maksimir dolazi Hajduk, najveći suparnik plavih. Uz to, u Dinamu su shvatili da se moraju spustiti među narod, u četvrtak u Dugavama i Sloboštini, u petak na Cvjetnom trgu... Jučer je to bila prava fešta, a Zoran Mamić, Silvio Marić, Eddy Bosnar, Mathias Chago i Ante Tomić nisu se mogli samo tako izvući od obožavatelja. Svatko je želio potpis sa slikom, stisnuti ruku ili barem dodirnuti nekog od plavih igrača.

- Doista kreće nabolje, događa se nešto pozitivno u našem nogometu. Šteta što su događaji na Malti malo poljuljali nogometnu euforiju, ali ne smijemo se žaliti, ovo je drastična razlika u odnosu na ono što smo imali u prošloj sezoni. Ovo je nogomet, za to treba živjeti i raditi. Dogodi li se slučajno da ne pobijedimo, nadam se da nam to nitko neće uzeti za zlo, ipak je krajnji cilj osvojiti naslov i postati europski klub - govorio je uživajući u društvu svojih nogometaša na Cvjetnom (Preradovićevu) trgu Zdravko Mamić.

I dok je trajala jagma za besplatnim ulaznicama i suvenirima, Silvio Marić prisjetio se svojih dosadašnjih derbija: - Nekako najdraži mi je onaj 1997. godine, kad smo u Zagrebu pobijedili sa 2:1, a ja zabio oba gola. Pa i kad smo 2:1 pobijedili u Splitu, zabili smo Cvitanović i ja. No, pamtim i kad mi je sveti Duje u Splitu pomaknuo vratnicu pa je završilo 1:1.

Iako mnogi predviđaju glatku pobjedu Dinama u maksimirskoj nedjelji, Mara će spustiti loptu na zemlju. - Neće biti lako kako se priča. Vidim da su svi već upisali 5:0 za nas, a nije baš tako. Igrao sam mnogo derbija, svi su bili teški. A ovaj će biti jako, jako težak. Oni će dati sve od sebe, kao i mi. Jer, privilegij je igrati u našem velikom derbiju.

No, hoće li Marić imati taj privilegij, dosad nije bio standardan. - Nema pritiska, tko god bude igrao, Mitu ili ja, neće biti ljutnje. Dobijem li šansu, pokušat ću zabiti ili asistirati, napraviti nešto opipljivo. Ma, važno je samo da pobijedimo, ostalo je u drugom planu. A Hajduk ima dobrih igrača, najjače oružje su mu Niko Kranjčar i Stipe Pletikosa. Drago mi je da se Plete vratio, dobro je to za hrvatski nogomet. A ne bojim se za njega, neće na njega uticati primljeni pogodak na Malti, kad ima svoj dan, sve može obraniti - oprezan je Marić.


Večernjak dijelio ulaznice

Kakva li je to navala bila! Hostese Večernjeg lista jučer su na zagrebačkom Cvjetnom trgu dijelile ulaznice za nedjeljni derbi. Svatko s primjerkom Večernjaka mogao je do ulanice, ali pod jednim uvjetom. Morao je biti brz, barem kao Ivan Bošnjak. Jer, samo su takvi jučer uspjeli doći do ovih dana najtraženijeg papirića u Zagrebu. Stotinu ulaznica koje je Večernji list osigurao svojim čitateljima planulo je u nekoliko minuta, uz nevjerojatnu gužvu.


Kuže dvoji: Čale ili Bosnar, Mitu ili Marić

Nakon treninga održanih u četvrtak i petak navečer na glavnome travnjaku, Dinamov trener Josip Kuže ima dvije dvojbe glede postave za derbi - Čale ili Bosnar, te Mitu ili Marić. Evo, dakle, i sastava: Turina - Drpić; Buljat, Ćorluka, Čale (Bosnar) - Modrić, Mamić, Chago, Mitu (Marić) - Bošnjak, Eduardo. (pj)

POPULARNA INFLUENCERICA

Ella Dvornik o bivšem suprugu: 'Svoj razvod ne doživljavam kao loš san, sigurna sam da ćemo biti prijatelji i svemu se smijati'

- Razvod još traje, ali ne doživljavam ga kao loš san. To je samo jedna faza u životu iz koje učim i idem dalje. Ne smatram to ni greškom. Da moram sve ponoviti, ponovila bih, to su sve bile lekcije i blagoslovi. I mi smo danas ljudi koji jesmo zbog toga. Zahvalna sam na cijelom iskustvu, imamo dvije divne kćerkice i puno lijepih uspomena, a sigurna sam da ćemo u budućnosti biti odlični prijatelji i da ćemo se smijati svemu što se dogodilo - priznala je Ella Dvornik u razgovoru za Večernji list.

Pogledajte na vecernji.hr