ATP Šangaj

Marin Čilić izgubio i od Stana Wawrinke, četvrtog igrača svijeta

Foto: Reuters
Čilić Nishikori
Foto: Reuters/PIXSELL
Wawrinka
Foto: Reuters
Čilić Nishikori
Foto: Reuters/PIXSELL
Stanislal Wawrinka
Foto: Reuters/PIXSELL
Marin Čilić
15.10.2015.
u 16:40
U 2015. naš Marin Čilić i dalje je bez osvojenog turnira, a u ogledu s najboljima na svijetu ima omjer 0-8.
Pogledaj originalni članak

Klišej je kako ''treba pobijediti legendu, da bi bio legenda'', no on vrijedi i u tenisu. Ako se Marin Čilić želi boriti za titule, treba pobjeđivati elitu. Ove sezone, kako to učiniti, nažalost, za njega ostaje enigma.

U Šangaju je u osmini finala igrao sa Stanom Wawrinkom, četvrtim igračem svijeta, i – izgubio sa 5:7, 7:6, 4:6. Štoviše, u 2015. nije uspio pobijediti ni jednog od trenutačno najboljih deset tenisača svijeta!

Prvi reket Novak Đoković dobio je Hrvata ove godine Hrvata u polufinalu US Opena te u četvrtfinalima Wimbledona i Monte Carla. Kei Nishikori (6.) zaustavio ga je na turnirima u Tokiju i Washingtonu, a David Ferrer (8.) slavio je u osmini finala Roland Garrosa.

Ukupno, u karijeri, u mečevima protiv najboljih deset tenisača na aktualnoj ljestvici ima skor 19 - 55. Ove godine 0-8.

Igrači protiv kojih dominira daleko su iza njega. Čisto, bez izgubljenog seta, dobivao je Čilić ove godine igrače poput Mayera (38.), Veselyja (39.), Čorića (40.), Souse (45.), Johnsona (47.), Querreyja (52.), Chunga (54.), Pelle (79.), Zvereva (80.), Bachingera (142.), Aranboldija (178.)...

Marin od lani na leđima nosi''teret'' osvajača Grand Slama, očekuje se od njega da pobjeđuje najbolje. Uostalom, i do titule na US Openu je došao jer je izbacio Rogera Federera u polufinalu (uz Berdycha i Nishikorija). U naponu je snage, imao je problema s ozljedama, ali ako želi natrag među najbolje, nema puno mudrosti. Rezultat ovakvog trenda? Nema ni jedan osvojen turnir u 2015.

>>Čilić deklasirao Ćorića i plasirao se u osminu finala u Šangaju

OTVORILA DUŠU ZA VEČERNJI

Jelena Perčin: 'S prvim suprugom imam fenomenalan odnos, a Momo djecu 'na papiru' može viđati svaki drugi vikend'

– U trenutku kada su mediji dobili informaciju da smo se Momo i ja razveli, mi smo već godinu dana bili zapravo razvedeni. Tako da je sada već prošlo dvije godine otkad je svatko krenuo svojim putem. Svojoj djeci nikada nisam rekla: "Vaši mama i tata više se ne vole." To mi je grozno! Uvijek sam im objašnjavala da volim njihovog tatu, ali da više nismo zaljubljeni – između ostalog, kazala je glumica Jelena Perčin u velikom intervjuu za Večernji list.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 7

BA
barkod
18:44 15.10.2015.

Nažalost u ovom trenutku Marin ne može pobijediti nikoga od prvih deset ( eventalno D . Ferrera ) .

DU
Deleted user
17:52 15.10.2015.

Koliko mu je omjer s Djokovicem?

DA
Dankoo
22:43 15.10.2015.

nije zaslžio ovaka ćlanak nakon ovakvog meča, uvijek ću imati loše mišljenje o novinarima