ATP/WTA Adelaide 2

Marin Čilić u polufinalu, Ana Konjuh poražena

Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
Marin Čilić u polufinalu, Ana Konjuh poražena
13.01.2022.
u 11:01
Čilić (ATP - 29.) je po drugi put u dva i pol mjeseca pobijedio Tommyja Paula (ATP - 41.), a prvu pobjedu ostvario je na putu do finala na ATP turniru u Moskvi, gdje je slavio u dva seta.
Pogledaj originalni članak

Najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić drugi tjedan zaredom probio se do polufinala ATP turnira u australskom Adelaideu svladavši Amerikanca Tommyja Paula sa 6-4, 2-6, 6-3, dok je Anu Konjuh u četvrtfinalu WTA turnira u istom gradu svladala Amerikanka Coco Gauff sa 6-3, 6-4.  

Čilić (ATP - 29.) je po drugi put u dva i pol mjeseca pobijedio Tommyja Paula (ATP - 41.), a prvu pobjedu ostvario je na putu do finala na ATP turniru u Moskvi, gdje je slavio u dva seta. U Adelaideu je 24-godišnji Amerikanac pružio snažniji otpor, ali je Marin u tri seta izborio polufinale u kojem će igrati protiv boljeg iz dvoboja dvojice Australaca, Aleksandra Vukića i Thanasija Kokkinakisa.

Čiliću su za pobjedu bila dovoljna dva 'breaka', po jedan u prvom i trećem setu. U prvom setu ga je napravio u desetom gemu i njime osvojio prvu dionicu dvoboja, a drugim 'breakom' je poveo s 5-3 u odlučujućem setu te u sljedećem gemu iskoristio prvu meč-loptu.

Anu Konjuh (WTA - 65.) je čak četiri puta gubila gemove na početnom udarcu, po dvaput u oba seta, što je Coco Gauff (WTA - 19.) pretvorila u pobjedu 6-3, 6-4 i plasman u polufinale.

ATP Adelaide 2 - četvrtfinale

Corentin Moutet (Fra) - Thiago Monteiro (Bra) 6-4, 6-4

Arthur Rinderknech (Fra) - Karen Hačanov (Rus/3) 7-6 (7), 7-5

MARIN ČILIĆ (HRV/4) - Tommy Paul (SAD) 6-4, 2-6, 6-3

 

WTA Adelaide 2 - četvrtfinale

Alison Riske (SAD) - Madison Brengle (SAD) 3-3, predaja

Tamara Zidanšek (Slo/4) - Lauren Davis (SAD) 7-6 (4), 7-6 (7)

Cori Gauff (SAD/3) - ANA KONJUH (HRV) 6-3, 6-4

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.