Večernjakov izbor

'Mario Mandžukić je super moderna špica'

Foto: 'Goran Stanzl/PIXSELL'
'Mario Mandžukić je super moderna špica'
23.12.2012.
u 12:01
Marijan Čerček rado prepričava kako je Dinamo u finalu KVG prizemljio bahate Engleze, prije dvije godine otišao je u mirovinu, jedan mu unuk igra u Dinamu, drugi u Španskom, a treći se odlučio za rukomet.
Pogledaj originalni članak

Bivši Dinamov napadač Marijan Čerček (63) uvijek će ostati u sjećanju navijačima plavih po jednome golu. Na početku karijere, 1967. godine, imao je tek 18 i pol godina, zabio je prvi gol Leedsu u Maksimiru u finalnoj utakmici Kupa velesajamskih gradova. Završilo je 2:0, Krasnodar Rora postigao je drugi pogodak, na uzvratu Dinamo se obranio (0:0) i tako postao jedini hrvatski klub s europskim trofejem.

Šimunić je nikad bolji

– Rado se sjetim te utakmice, imali smo izvrsnu momčad. I spustili smo na zemlju bahate Engleze – kaže Čerček, koji je danas u mirovini.

– Zaradio sam mirovinu igrajući nogomet u Dinamu i Zagrebu, a nakon igračke karijere radio sam 22 godine u Janafu, umirovio sam se prije dvije godine. Ne radim ništa u nogometu, ali gledam sve Dinamove utakmice. I uživam promatrajući unuke kako rastu. Jedan igra u Dinamovim mlađim kadetima, drugi je bio u Španskom, a treći se odlučio za rukomet – priča Čerček, koji je popis najboljih hrvatskih nogometaša otvorio Marijem Mandžukićem.

– Eksplodirao je ove godine, i u reprezentaciji i u Bayernu. Otkad je otišao iz Wolfsburga, pokazao je pravo lice, on je super moderni napadač, bez kojega je naša reprezentacija nezamisliva – ne skriva oduševljenje Čerček.

Odmah iza Mandžukića uvrstili ste Joea Šimunića.

– Ove je jeseni igrao najbolji nogomet otkad ga gledam! Izvrstan u Dinamu, odličan u reprezentaciji...

Kapetan reprezentacije Darijo Srna treći je na popisu.

– Srna je izvrstan igrač, u Šahtaru je također kapetan, što dovoljno govori o njegovim ljudskim i igračkim kvalitetama.

Potom ste na popis uvrstili četiri kreativna vezna igrača – Modrića, Rakitića, Sammira i Badelja.

– Možda bi Luka bio neko mjesto više, ali na njegovim se igrama osjeti da je proživljavao teško ljeto. Rakitić igra odlično i u Sevilli i u reprezentaciji, takvoga bi igrača svaki trener volio imati – kaže Čerček.

Jako cijenim Ćorluku

– Sammir je igrama u Dinamu zaslužio da ga izbornik pozove u repku, uz Šimunića i Vidu ključni je Dinamov igrač. A uz njih trojicu svakako je Milan Badelj među najzaslužnijima za ulazak u Ligu prvaka, potom se dobro snašao i u HSV-u – ističe Čerček.

Na popisu su i dva srednja braniča, Ćorluka i Vida.

– Iznimno cijenim Ćorluku, malo kad podbaci, svestrani je obrambeni igrač i sa Šimunićem tvori vrlo jak tandem srednjih braniča. A odmah do njih je Domagoj Vida, borac bez mane, koji u svaku utakmicu ulaže maksimum želje i energije.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.