Marko Pjaca:

Kad smo na treningu, zaboravimo da su braća Mamić u pritvoru

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
Kad smo na treningu, zaboravimo da su braća Mamić u pritvoru
15.07.2015.
u 13:00
'Nisu previše zabrinuti, dojam je. Znaju što se događa s Mamićima, sve im je jasno, ponašaju se maksimalno profesionalno.'
Pogledaj originalni članak

Bio je prva zvijezda na nedavnoj dodjeli hrvatskih nogometnih Oscara. Izabran je za najboljeg igrača Prve HNL prošle sezone, pa za najboljeg mladog igrača (do 21. godine), a uvršten je i u idealnu momčad lige.

Odbijeno 12 milijuna eura

Barem pola godine Dinamov reprezentativac Marko Pjaca (20) na meti je velikih inozemnih klubova i oko njega je zimus počeo ples milijuna. No klupski su čelnici odbacili sve ponude zaključivši da Pjaca ostaje uđe li se u Ligu prvaka! U suprotnom, sve su opcije moguće, sve će ovisiti o ponudama. Posljednja odbijena bila je teška 12 milijuna eura... Pjaca je bio i jedan od malobrojnih plavih koji je u nedjeljnom derbiju (1:1) zavrijedio dobru ocjenu.

Zašto Dinamo nije dobro izgledao protiv Hajduka?

– Noge su nam još teške od priprema. Ali nema razloga za zabrinutost, tek je početak sezone. Žao mi je najviše zbog navijača, koji su ispunili stadion, što im nismo podarili pobjedu – kaže Pjaca.

Koliko sva ova događanja vezana za pritvaranje braće Mamić utječu na vas u svlačionici?

– Kad smo na treningu i na utakmici, zaboravimo na sve što se događa. Velika je promjena, naravno, što trener Zoran Mamić nije s nama, ali njegove pomoćnike Damira Krznara i Igora Cvitanovića dobro poznajemo pa šok nije velik.

A kako se inozemni nogometaši ponašaju? Brinu li se možda zbog neizvjesnosti?

– Ne previše, moj je dojam. Znaju što se događa, sve im je jasno, ponašaju se maksimalno profesionalno.

Očekujete li i u srijedu protiv Fole Esch pun stadion?

– Nadam se tome! Vidjet ćemo kako će gledatelji reagirati, ne znam je li im suparnik dovoljno zanimljiv.

Kakav Dinamo možemo očekivati protiv Luksemburžana?

– Razmak između te dvije utakmice samo je tri dana i ne treba sad očekivati čuda! Ali moramo kudikamo bolje odraditi neke taktičke dogovore i pokazati golemu želju za pobjedom, kako bi navijači i dalje imali dobar razlog dolaska u Maksimir.

Očekivalo se da će vam izbornik Niko Kovač dati određenu minutažu protiv Italije u Splitu, no "zaboravio" vas je na klupi. Jeste li bili razočarani zbog toga?

Ademi je najbolji kapetan

– Ne mogu reći da sam bio razočaran, ali nikome od nas nije drago kad ostane na klupi. Na meni je da se još više trudim kako bih još bolje igrao.

Utječe li ova situacija s braćom Mamić na vaša razmišljanja o ostanku u Dinamu?

– Ništa se nije promijenilo. Domaći sam dečko, dinamovac od malih nogu i čast mi je igrati u klubu koji volim. Sve su mi misli vezane uz Dinamo.

Možemo li onda očekivati da ćete prije odlaska u inozemstvo staviti kapetansku vrpcu na ruku – značilo bi to da ćete ostati barem još godinu dana u Maksimiru?

– Ha-ha... Vidjet ćemo. Imamo mi kapetana, Arijan Ademi je naš najbolji kapetan, gine za plavi dres na svakoj utakmici – kaže Pjaca.

>> Zdravko Mamić bi za Dinamo i igrače dao svoju krv! Za njega smo svi obitelj

Pogledajte na vecernji.hr