MARKO ROG:

Ne bojimo se Arsenala! Nećemo se predati niti ikome priznati da je bolji

Foto: Igor Kralj/PIXSELL
Ne bojimo se Arsenala! Nećemo se predati niti ikome priznati da je bolji
15.09.2015.
u 18:00
'Sviđa mi se kako igra Arsenal, ali razmišljam samo o Dinamu, pa tek sam došao.'
Pogledaj originalni članak

Valjda je bio prebrz pa je pobjegao skautima Dinama. Marko Rog, dečko iz Nedeljanca, iz Varaždina je otišao u Split, da bi onda za velik novac (s bonusima bi to moglo biti pet milijuna eura) prešao u Dinamo. Tako je iz 3. hrvatske lige došao do Lige prvaka. Gdje je bio i što je radio prije dvije godine?

Ma kakva trema!?

– Radio sam, trenirao i maštao o ovome gdje sam danas. Svaki klinac u Hrvatskoj, posebno u tom dijelu iz kojega sam ja, počne igrati nogomet jer mašta da jednoga dana zaigra u Dinamu i sluša himnu Lige prvaka. Mene to čeka u srijedu i presretan sam zbog toga. Naravno, nije mi se to "dogodilo", nego sam i ja zaslužan za to gdje sam danas. Barem malo, zar ne? – kaže Marko Rog.

Jeste li sanjali takav put, od Nedeljanca do Lige prvaka?

– Jesam, počeo sam igrati nogomet sa šest godina, trenirao sam naporno i trudio se te maštao da jednoga dana igram u Dinamu. Bayern, Arsenal, Olympiakos i Liga prvaka su mi nagrada.

U Nedeljancu većina navija za Dinamo, kako su gledali na to što ste išli u Split?

– Bio je to odličan potez za moju karijeru, u Splitu su me lijepo primili i svi koji me znaju bili su sretni zbog mene. Naravno, svi navijaju za Dinamo i bili su presretni kada sam potpisao za naš najbolji klub.

Što ste pomislili kad ste čuli da idete u Dinamo?

– Znate, kada o nečemu maštate kao klinac i onda to postane realnost, teško je opisati taj osjećaj... Bio sam zaista presretan. Kada sam shvatio da je sasvim realno da dođem u Dinamo, bio mi je to jedan od najsretnijih trenutaka dosad.

Kome ste prvo javili da se selite u Maksimir?

– Roditeljima... Ipak je obitelj na prvome mjestu. Oni su me vozili na mali milijun treninga, utakmica i turnira, uvijek su bili uz mene i naravno da su bili presretni zbog mene. Srećom, moje mjesto nije daleko od Zagreba tako da me često s tribina gledaju tata, mama, brat i sestra. A ja i odem doma kad stignem.

Bavi li se obitelj još uzgojem zelja?

– U mojemu mjestu se većina kućanstava bavi time, pa tako i mi, a naravno da mi djeca pomažemo kada možemo. Sad me baš i nema, ali da sam doma, sigurno bih pomogao. Pa neću valjda gledati roditelje, brata i sestru kako sami rade.

Stiže Arsenal, ima li tremu?

– Zašto bih imao tremu? Mjesecima smo radili za ovo, željeli, maštali o Ligi prvaka, išli u krevet i budili se samo s time u glavi, tako da kada smo to ostvarili – nema treme. Sigurno se nećemo predali niti ikome priznati da je bolji dok to ne dokaže na terenu.

Nakupovao se ulaznica

Najbolji igrač Arsenala je...?

– Ma svi su opasni. Ako baš moram birati, onda Özil. Igramo na sličnoj poziciji, a njegova dodavanja i asistencije su često čudesni.

Sviđa li vam se njihova igra, biste li voljeli igrati kod Wengera?

– Mislim da se većini sviđa kako igraju, pa i meni: puno dodavanja, posjed, kontrola utakmice. Igrati kod Wengera? Pa zar dolazi u Dinamo? Šalim se... Razmišljam samo o Dinamu, pa tek sam došao.

Koliko ste ulaznica kupili/dobili za Arsenal?

– Nijednu, ali sam ih kupio dosta. Ako se dodaju godišnje karte koje sam kupio, mogu reći da će mi cijeli dio tribine biti dobro poznat.

>> Mamić: Sanchez nije najvažniji, Ozil i Cazorla su mozak Arsenala

>> Marko Rog napustio Split i za četiri milijuna eura stigao u Dinamo

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 7

DU
Deleted user
18:20 15.09.2015.

Volim te Dinamo.

UN
unbekant
06:06 16.09.2015.

Pa neidete na prvu liniju fronte,da se trebate bojati"neprijatelja",Marko to je samo nogometna tekma,i tu treba imati pameti,a ne se bojati.....................

DU
Deleted user
08:26 16.09.2015.

4 : 1 za arsenal.možda 4 : 0 . protiv hajduka bu 2 : 2