HNS u johannesburgu

Marković: Bez problema sam šetao JAR-om

Foto: 'Davor Puklavec/PIXSELL'
Marković: Bez problema sam šetao JAR-om
09.06.2010.
u 08:14
Bilić: Izbornik danas odlazi snimati Grke, a u JAR-u su već Marković, Srebrić i Asanović. Svi su naši u hotelu s pet zvjezdica u kojem noćenje stoji 250 eura.
Pogledaj originalni članak

Predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Vlatko Marković i glavni tajnik HNS-a Zorislav Srebrić doputovali su u Johannesburg, gdje će sudjelovati na kongresu Fife. U utorak je na rasporedu već bila radna sjednica svih europskih nogometnih saveza, a Marković nam je o prvim dojmovima rekao:

– Sve je izvrsno. U odličnom smo hotelu, baš smo za stolom s predstavnicima slovenskog saveza. Zasad nema problema, osiguranje je u redu. Slobodno smo šetali navečer i mislim da nema razloga za paniku. Nadam se da će sve tako biti i kad počne natjecanje – rekao je Marković.

No, jedan od Fifinih povjerenika za sigurnost koji je ipak želio ostati anoniman, dok je bio na Kupu konfederacija, imao je najavu mogućih neugodnih iskustava:

- U službenom hotelu Fife, kazao mi je direktor da, uđe li mi netko preko noći u sobu, ne reagiram, da se pravim da spavam. U suprotnom mogao bih nastradati. I to kaže meni koji sam zadužen za sigurnost! A hotel je opasan bodljikavom žicom u koju je puštena struja. No, što vrijedi kad pljačkaši imaju sve ključeve, daju im ih djetalnici hotela jer im prijete smrću obitelji - prepričao nam je Zoran Cvrk, povjerenik za sigurnost HNS-a.

No, naši se zasad u Johannesbrugu ne boje. Zorislavu Srebriću sviđa se viđeno:

– Johannesburg je okićen znakovima i zastavama SP-a, na svakom se koraku vidi da uskoro počinje velika nogometna fešta. U lokalima zaposlenici rade odjeveni u dresove ili čak i zastave reprezentacije domaćina, na TV-postajama stalno se vrte teme vezane uz SP. Kad smo autobusom išli od zračne luke do hotela, vidjeli smo kilometarske nizove zastava zemalja sudionica, doista je sve u znaku dolazećeg natjecanja.

Bili ste prije dvije godine u Johannesburgu s Aljošom Asanovićem. Možete li povući usporednicu?

– Mnogo je novih zdanja, domaćin je ozbiljno shvatio upozorenja Fife. Sagrađeni su nadvožnjaci, nove ceste, znatno je poboljšan prijevoz.

Kakvo je vrijeme? Sad je u Južnoj Africi zima.

– Slično je kao kod nas u prosincu. Sumrak je oko 17.30, a mrak već u 18 sati. Navečer je prilično svježe i potreban vam je kaput, ali tijekom dana možete normalno šetati bez kaputa – kaže Srebrić.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 5

IU
Interventni Uklopničar
09:01 09.06.2010.

Znači Markoviću, tebi svejedno je li Hrvatska na SP ili ne. Ti si tamo i kažeš malo svježe uvečer pa treba kaput. jbt

OB
-obrisani-
09:17 09.06.2010.

Nismo tamo i prica je gotova,ima i boljih od nas koji ove godine ne sudjeluju u tom nogometnom cirkusu...Nigdje niko od njih nije rekao da im je svejedno,osim toga zadnja izjava je Srebriceva...Ucit citat i razumjet... Hrvatska nam je u problemima preko usiju ,a vama je trn u oku sto nismo na SP-u..Daleko stizemo u zemlji sa takvim ljudima..(

KR
krilnik2
09:24 09.06.2010.

Samo da Zorislav opet nesto ne ukrade!