Predsjednik HNS uvjeren da će Hrvatska i Mađarska slaviti veliku pobjedu za točno mjesec dana u Cardiffu 18. travnja

Marković: Neću dati ostavku ako nam ne daju Euro 2012.

Foto: import
Marković: Neću dati ostavku ako nam ne daju Euro 2012.
17.03.2007.
u 19:49
Pogledaj originalni članak

Samouvjeren, ali ipak i pomalo oprezan. Predsjednik HNS-a Vlatko Marković takav je kad je riječ o hvatsko-mađarskoj kandidaturi za dobivanje organizacije Europskog prvenstva 2012. godine. Danas je točno mjesec dana do objave domaćina, 18. travnja u Cardiffu donosi se odluka.

- Samouvjeren sam jer znam što smo napravili i što nudimo Uefi. Tu konkurencija nije ni blizu, mi smo besprijekorni, mi imamo najbolja jamstva, a to je Uefi važno nakon Portugala kad je morala uložiti svoj novac - veli Marković.
Tu su i poblemi naše konkurencije, skandali u Italiji i Poljskoj.

- Ma ne treba na tome graditi svoju sreću, ali objektivno, kad bi nekome od njih dali domaćinstvo, bila bi to katastrofa, bio bi to moralni Uefin debakl.

Potrošili 900.000 eura
Kako bi u postocima procijenili naše šanse?

- Mi imamo 80 posto šanse, a Talijani šanse uopće nemaju. Pa nisu se ni pripremili, njihova jedina šansa bila bi da im je ostao Berlusconi. To što svoje probleme žele sad okrenuti u svoju korist, neće im pomoći. A poljsko-ukrajinska kandidatura zanimljiva je samo zbog velikog tržišta, ali to je jedino što imaju uz mnogo novca. Međutim, oni su se kandidirali sad da bi sljedeći put dobili.

Dakle, ipak možemo slaviti pobjedu?

- Vjerujem da će 18. travnja biti velika fešta. Ali isto tako znam da je nužan oprez jer poznajem Uefu, znam da je sve moguće, koliko god nemaju moralno pravo nekome drugome, osim nama dati to prvenstvo. Ma i sve komisije koje su bile ovdje rekle su da smo daleko najbolji.
Koliko je važan Platini, jeste li li glasali za njega ili Johansona?

- Za koga se glasa, ne govori se, ali mi možemo slaviti. Platini je bitan, ali nije jedini, bitni su svi koji će 18. travnja u Cardiffu dizati ruku.
Što ako ne pobijedimo, hoćete li biti razočarani?

- Da, strašno. Zbog toga jer znam koliko smo napravili, koliko smo truda uložili, koliko je naša kandidatura bolja od ostalih.
Ankete govore da ste naše ljude potpuno osvojili pričom da ćemo pobijediti, 70 posto misli ih da će se Euro 2012. igrati u Hrvatskoj i Mađarskoj. Što ako ne bude tako, hoćete li dati ostavku na mjesto predsjednika saveza?

Sram bilo protivnike
- Zašto bih davao ostavku? Dao bih je da znam da nismo napravili sve što smo mogli. Ovako, ja se ujutro mogu pogledati u zrcalo.
Euro je velika stvar za sve, dobili ste sva jamstva Sabora i Vlade. Ima li onih koji su protiv?

- Sigurno da ima onih koji bi likovali da izgubimo. I takvi mi nisu jasni, kako ih nije sram, kako takvi ujutro gledaju svoje lice u zrcalu. Tvrdim, tko je protiv EP-a u Hrvatskoj, taj je protiv naše države, taj je protiv Hrvatske! Pitajte 45 do 50 tisuća onih koji su sada bez posla, a zaposlit će se zbog Eura žele li sljedećih godina raditi. Trebaju li našoj državi hoteli, stadioni, novac? Ma nek se protivnici Eura ne nadaju, nazdravit ćemo 18. travnja!

POPULARNA INFLUENCERICA

Ella Dvornik o bivšem suprugu: 'Svoj razvod ne doživljavam kao loš san, sigurna sam da ćemo biti prijatelji i svemu se smijati'

- Razvod još traje, ali ne doživljavam ga kao loš san. To je samo jedna faza u životu iz koje učim i idem dalje. Ne smatram to ni greškom. Da moram sve ponoviti, ponovila bih, to su sve bile lekcije i blagoslovi. I mi smo danas ljudi koji jesmo zbog toga. Zahvalna sam na cijelom iskustvu, imamo dvije divne kćerkice i puno lijepih uspomena, a sigurna sam da ćemo u budućnosti biti odlični prijatelji i da ćemo se smijati svemu što se dogodilo - priznala je Ella Dvornik u razgovoru za Večernji list.

Pogledajte na vecernji.hr