ŠVICARSKA PRAVDA Busacca je već sudio susret između Barcelone i Manchester Uniteda

Massimo Busacca sudi finale Lige prvaka

25.05.2009.
u 12:38
Pogledaj originalni članak

Massimo Busacca, 40-godišnji sudac iz Švicarske, dijelit će pravdu u rimskom finalu nogometne Lige prvaka između Manchester Uniteda i Barcelone, odredili su iz Uefe.

Drugi je to finale u organizaciji Europske nogometne federacije koji sudi Švicarac. Prije dvije je godine fućkao finalni sraz Kupa Uefe između Seville i Espanyola, u kojem su Andalužani slavili boljim izvođenjem penala.

Sudio je također prošle sezone sudar ovogodišnjih finalista u polufinalu istog natjecanja, i to prvi, na Nou Campu. Dosudio je penal za United u trećoj minuti utakmice koji je Cristiano Ronaldo promašio. Prva je utakmica završila bez golova. United je izborio finale pobjedom (1:0) u uzvratu.

Dosad je Busacca sudio 32 dvoboja Lige prvaka. Odradio je polufinalni meč prošloljetnog Eura između Njemačke i Turske. Na listi je Međunarodne nogometne federacije (FIFA) za SP u Južnoafričkoj Republici iduće godine, a sudit će i na Kupu konfederacija sljedećeg mjeseca.

U izboru Instituta za nogometnu povijest i statistiku (IFFHS) proglašen je četvrtim najboljim sucem na svijetu u 2008. godini.

Pogledajte na vecernji.hr