HAJDUK

Mateo Beusan i Karlo Poljak kao prostitutke

06.05.2003.
u 00:00
Vidljivo je da je cijela sudačka organizacija imala jedan cilj, da Hajduk ne bude prvak
Pogledaj originalni članak

SPLIT - Premda je trener Hajduka Zoran Vulić kazao da je prvenstvo odavno gotovo, Igor Štimac ne slaže se s takvim stavom.

- Nije gotovo sve dok imamo izgleda. Nadamo se da Zagreb i Cibalia mogu nešto napraviti u susretima s Dinamom. Međutim, ako mi nastavimo promašivati šanse, ništa nam neće pomoći. Prosuli smo bodove u Kranjčevićevoj i u Vinkovcima, a s tim bodovima danas bi sve bilo drukčije. Imamo puno razloga za primjedbe, ali ne opravdavam da kritiziramo druge, a ne gledamo sebe. Sami smo se doveli u takav položaj. Pri tomu nam ne treba biti važno što neki klubovi opušteno prilaze utakmicama s Dinamom, što neki vratari stalno slabo reagiraju pri Dinamovim slobodnim udarcima. Sve je to nebitno ne osvajamo li bodove - rekao je Štimac.

Član Hajdukova Upravnog odbora potom je nizao nelogičnosti u priči koju je hrvatska javnost u emisiji HNL mogla čuti od Matea Beusana i Dragutina Karla Poljaka.

- Imamo opravdanih razloga za ljutnju, emisija u kojoj su gostovali Beusan i Poljak bila je smiješna. Bili su kao prostituke, opravdavajući nešto što se ne može opravdati. Cijela Hrvatska zna o čemu se radi, a oni opravdavaju suce koji očito rade u nečiju korist.

Optužba je ozbiljna. Posebno kada je izrekne član Izvršnog odbora HNS-a.

- Iz prvenstva je vidljivo da je cijela sudačka organizacija (čast iznimkama) imala jedan cilj, da Hajduk ne bude prvak.

Štimac se nakon toga ogradio, krivnju Hajdukova najvjerojatnijeg gubljenja naslova prebacio je na svoj klub. Uostalom, proljetos su bijeli u deset prvenstvenih utakmica četiri puta gostovali. Svladali su Dinamo u derbiju, to je utakmica izvan norme. Pobijedili su tek Pomorac u Kostreni, a na dvije utakmice (Zagreb i Cibalia) u kojima su morali pobijediti, izgubili su pet bodova.

- Naravno, suci nam ne bi mogli nauditi da smo mi svoje na travnjaku obavili kako treba. Čekamo nedjeljni derbi kako bismo pokazali da smo bolji od Dinama - zaključio je Štimac.

Ozren MARŠIĆ

POPULARNA INFLUENCERICA

Ella Dvornik o bivšem suprugu: 'Svoj razvod ne doživljavam kao loš san, sigurna sam da ćemo biti prijatelji i svemu se smijati'

- Razvod još traje, ali ne doživljavam ga kao loš san. To je samo jedna faza u životu iz koje učim i idem dalje. Ne smatram to ni greškom. Da moram sve ponoviti, ponovila bih, to su sve bile lekcije i blagoslovi. I mi smo danas ljudi koji jesmo zbog toga. Zahvalna sam na cijelom iskustvu, imamo dvije divne kćerkice i puno lijepih uspomena, a sigurna sam da ćemo u budućnosti biti odlični prijatelji i da ćemo se smijati svemu što se dogodilo - priznala je Ella Dvornik u razgovoru za Večernji list.

Pogledajte na vecernji.hr