PREVIŠE VRIJEDI

Mateo Kovačić treba ići na Euro iako sada ne igra u Realu

Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
Mateo Kovačić treba ići na Euro iako sada ne igra u Realu
15.04.2016.
u 19:33
Nastave li dobro igrati, na popisu bi se lako mogli naći dinamovci Domagoj Antolić i Marko Rog, koji je posve drukčiji vezni igrač od svih ostalih i to mu je svakako prednost!
Pogledaj originalni članak

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Ante Čačić do kraja tjedna mora napraviti detaljan plan boravka u Francuskoj, organizatori očekuju u minutu točne podatke o aktivnostima Hrvatske u Deauvilleu, bazi naše nacionalne vrste.

Dvojica će otpasti

Sve je to potrebno zbog dodatnih mjera osiguranja, strah od terorizma natjerao je domaćina na dodatne mjere osiguranja. I nisu važni dodatni troškovi.

U subotu Čačić ide u Milano, na utakmicu Inter – Napoli poslije koje će razgovarati s našim reprezentativcima Ivanom Perišićem i Marcelom Brozovićem. A momčad će uoči Eura okupiti 20. svibnja u Zagrebu. Zna se da na Euro idu tri vratara i 20 igrača, a Čačić će na pripreme, doznajemo, pozvati 25 nogometaša. Upitnici su tek uz nekoliko mjesta. Sigurna su trojica vratara, Subašić, Kalinić i Vargić, a nakon što se Lovren svojim ultimatumom prekrižio s popisa, otvorilo se jedno mjesto u obrani. Tu su Srna, Vrsaljko, Ćorluka, Vida, Schildenfeld i Jedvaj. Sedmi defenzivac? Možda srednji branič Rijeke Marko Lešković.

Petorica veznih igrača već imaju francusku vizu: Modrić, Rakitić, Brozović, Badelj i Kovačić. Iako Kova ne igra u Madridu, njegov status ne bi smio biti upitan jer je riječ o mladom igraču i Čačić bi kod njega mogao prekršiti svoje pravilo da će voditi samo one koji igraju u svojim klubovima. Kovačić je perspektiva hrvatskog nogometa i logično je da izbornik u ovom slučaju bude elastičan.

Nastave li dobro igrati, na popisu bi se lako mogli naći dinamovci Domagoj Antolić i Marko Rog, koji je posve drukčiji vezni igrač od svih ostalih i to mu je svakako prednost! U kombinaciji je svakako i Ante Ćorić, Vlašića je ozljeda udaljila od kandidature, baš kao i Pašalića, a neigranje u Rijeci izbrisalo je Močinića.

Čeka se Pjacin oporavak

Napad? Mandžukić, Perišić i Kramarić neupitni su, Nikola Kalinić morao bi dobiti veću minutažu u Fiorentini, a željno se očekuje i oporavak Pjace. Tu je i Čop, koji igra i zabija u Malagi. Na širem će popisu biti i Halilović.

Čačić ima svoja četiri “senatora” u svlačionici, kvartet Srna – Ćorluka – Modrić – Mandžukić trebao bi biti pokretač zanosa i ambicije naše momčadi, izbornik njima najviše vjeruje, a i oni imaju puno povjerenje u njega.

Pogledajte na vecernji.hr