KLEVETA

Materazzi dobio parnicu protiv The Suna

06.02.2009.
u 13:37
Pogledaj originalni članak

Talijanski branič Marco Materazzi dobio je i treći sudski spor protiv britanskih tabloida koje je tužio zbog klevete u "slučaju Zidane". Materazzi je na visokom sudu u Londonu dobio sudski proces protiv The Suna, koji je tužio zbog klevete. Na finalnoj utakmici Svjetskog prvenstva 2006. godine u Njemačkoj između Francuske i Italije u Berlinu, Materazzi je isprovocirao Zinedinea Zidanea, koji ga je udario glavom u prsa, zbog čega je dobio crveni karton.

Britanski tabloidi su, u seriji članaka, tvrdili da je povod Zidaneova postupka bila Materazzijeva teška uvreda na rasističkoj osnovi. The Sun je, tako, napisao da je Materazi Zidaneu rekao "da je sin terorističke kurve".

Iznos odštete koji The Sun mora platiti talijanskom braniču nije poznat, ali je opisan kao "značajan".

- The Sun plaća značajnu odštetu, demantirao je Marcove navodne izjave i prihvatio da moj klijent nije poslao Zidaneu nikakvu poruku na rasističkoj osnovi. Ovo je već treći slučaj u kojem je Marco na sudu izvojevao pobjedu protiv britanskih tabloida. Krajem prošle godine Marco je dobio parnice protiv Daily Stara i Daily Maila – izjavio je Materazzijev odvjetnik Steven Heffer.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr