HANŽEK

MAX Boltu milijuni, Blanki darovi

Foto: Reuters
MAX Boltu milijuni, Blanki darovi
11.09.2011.
u 09:28
Od brojnih osvojenih medalja na velikim atletskim natjecanjima, Blanku je Adidas uglavnom nagrađivao bogatim poklonima, ali ne i nekim značajnijim novčanim sredstvima, kao što, primjerice, nagrađuje svaku medalju hrvatskih rukometaša...
Pogledaj originalni članak

Na zagrebačkom atletskom mitingu gledatelji će imati prilike uživo vidjeti dva najpoznatija atletska manekena sportskih tvrtki Adidasa i Pume - Blanku Vlašić i Usaina Bolta. Još da je u Zagreb došla Jelena Isinbajeva, svjetska rekorderka u skoku s motkom...

- Ona je najpoznatija atletska manekenka kineske sportske odjeće Li Ning. Ugovor koji je potpisala s tvrtkom nekada sjajnog kineskog gimnastičara na četiri godine vrijedan je sedam milijuna dolara - rekao je Siniša Ergotić, direktor Hrvatskog atletskog saveza, za novi broj sportskog tjednika Max.

Usain Bolt je 2010. godine potpisao ugovor s njemačkom sportskom tvrtkom Puma. To je u to vrijeme bio financijski najviši ugovor kada je riječ o atletici. U Pumi strogo čuvaju podatak o kojem je iznosu riječ. Nagađa se da je Puma platila 32 milijuna dolara za tri godine, a isti takav iznos dobio je, primjerice, portugalski nogometaš Ronaldo od Nikea, ali za četiri godine.

- Puma je oduvijek bila moj favorit, još dok nisam bio tako poznat - rekao je Usain Bolt koji je ove godine promovirao novu Puminu liniju - Boltovu kolekciju - u kojoj, primjerice, tenisice koštaju 100, a jakna 80 eura.

Blanka je uz Adidas od svojih prvih ozbiljnijih nastupa.

- Ako je netko i pomislio da Blanka od Adidasa dobiva velik novac, grdno se prevario - rekao je Joško Vlašić, Blankin otac i trener.

Blanka ima ugovor s Adidasom do 2013. godine. Razmišljaju li Vlašići o tome da promijene sportsku tvrtku?

- Da, moguće je da napustimo Adidas - istaknuo je Joško i dodao: - Ne možemo se požaliti na Adidas kada je riječ o opremi. Pokriva nas jako dobro.

Zanimljiva su iskustva hrvatske rukometne reprezentacije s Adidasom.

- Osim što su nam dužni svake godine isporučiti opremu za sve naše selekcije, posebno nas nagrađuju za medalje na velikim natjecanjima. Ugovor se potpisuje na četiri godine, a ako u te četiri godine nijedna selekcija ne osvoji medalju, ugovor se raskida - rekao je Ratko Balenović, direktor hrvatske ženske rukometne reprezentacije.

Hrvatska atletska reprezentacija ima ugovor s Nikeom. Kako na velikim natjecanjima svi naši atletičari i atletičarke moraju nastupati u dresovima Nikea, to je za njih odlična reklama, posebice zbog Blanke i Sandre Perković.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

KA
kajinx
14:08 11.09.2011.

Adidas, novce na stol !