Liga gauča

MAX Ibanez: Želim upoznati ludog Lavezzija koji nosi pištolje!

Foto: 'Slavko Midzor/PIXSELL'
MAX Ibanez: Želim upoznati ludog Lavezzija koji nosi pištolje!
18.09.2012.
u 14:30
Sjajni Argentinci predvode Barcelonu, Real, Manchester City, Porto, Benficu, Paris St. Germain... Dinamov branič Luis Ibañez za sportski tjednik Max govori o svojim prijateljstvima sa slavnim sunarodnjacima
Pogledaj originalni članak

Iako ga je Realov napadač Gonzalo Higuain prošle godine ganuo poklonivši mu svoj i Ronaldov dres, Luis Ibañez u novom broju sportskog tjednika Max! otkriva kako se neće prikloniti suparničkom taboru. Čak ga na to ne privlači ni dolazak Luke Modrića na Bernabeu.

- Ne, odmah iza Dinama, moj drugi klub u Europi je Barcelona! Obožavam Messija i neodoljivi nogomet kojim je Barcelona osvojila svijet. Za mene su oni opet najveći favoriti za europski naslov - kaže Luis Lucho Ibañez.

Dvojica njegovih prijatelja iz Buenos Airesa u nogama već imaju nekoliko sezona u Ligi prvaka. Luchov je suigrač iz mlađih kategorija Boca Juniorsa Nicolas Gaitan (24), sjajni vezist Benfice, procijenjen na 16 milijuna eura.

- Nico i ja znamo se od malih nogu. Svašta smo prošli zajedno, nekada smo svaki dan putovali dva sata do kampa Boce. I danas, kada se za vrijeme odmora nađemo u Buenos Airesu, treniramo skupa, s kondicijskim trenerom Danielom Sintijem - priča Luis.

Banegini pehovi s autima

Prošle zime, kada je Dinamo bio na pripremama u Portugalu, Nico Gaitan ugostio je u svojoj kući Ibañeza i njegova budućeg tasta Darka Alegića. Izveo ih je na večeru, upoznao s obitelji, pokazao im Benfikin stadion, poklonio im dresove...

- Moj prijatelj Nico bio je na korak do potpisa za Manchester United. Znam da je živio za to, čuli smo se svakodnevno dok su trajali pregovori s Englezima, no Benfica je postavila previsoku odštetu pa je transfer propao - kaže Luis.

Drugi Luchov amigo iz Lige prvaka je Ever Banega (24), jedan od ključnih igrača Valencije. Njegova tržišna vrijednost je 13 milijuna eura.

- Ever je u Bocu došao iz Rosarija i brzo se uklopio. Veseljak je, zafrkant poput Domagoja Vide, pa smo ga odlično prihvatili. Igrali smo skupa pet godina, i s njim se često čujem. Na žalost, Ever je veliki pehist. Prošle zime doživio je bizarnu ozljedu - na benzinskoj crpki nije povukao ručnu kočnicu, pa mu je vlastiti auto, audi R8, prešao preko noge i slomio mu kost. Zbog toga mjesecima nije igrao. A nedavno mu se zapalio i novi Ferrari - priča Lucho.

I Kijev ima Argentinca

Prvi maksimirski gost u Ligi prvaka bit će Porto, također s dvojicom Argentinaca, Nicolasom Otamendijem i Luchom Gonzalezom.

- Otamendi mi nije prijatelj, ali ću ga pozdraviti, kao i ostale igrače Porta. Naime, Otamendi je u Argentini bio igrač suparničkoga Veleza, koji baš nije u ljubavi s Bocom. S njima smo se znali i potući na ulici - prisjeća se Luis, koji će u utorak dres razmijeniti s Luchom Gonzalezom.

Iz prošle sezone ima dresove Higuaina, Cristiana Ronalda, Cissokha i Lisandra Lopeza. Ove godine želi - Ezequiela Lavezzija iz Paris St. Germaina.

- Lavezzi je opasan tip, “luđak”, boli ga ona stvar za sve! Ima istetovirana dva pištolja na trbuhu, a ne preza ni pred čim - stane li mu netko na žulj, odmah vadi pištolj! Svi ga se boje, ali je pravi frajer i veliki igrač. Volio bih ga upoznati - kaže Ibañez, ljubimac maksimirske publike.

Lucho je uvjeren da Dinamovi igrači ove sezone u Ligi prvaka neće biti puki skupljači suvenira.

- Ovogodišnji suparnici u skupini nisu toliko jači od nas kao Real, Lyon i Ajax. Budemo li pravi, ne samo da bismo mogli osvojiti bod nego kod kuće i pobjeđivati. Čak i PSG! - zaključio je Luis Ibañez.

Osim Otamendija i Lucha Gonzalesa, u Portu igra još jedan Argentinac, Juan Iturbe, a jedan je od ovoga ljeta i u kijevskom Dinamu, Marco Ruben, doveden iz Villarreala za osam milijuna eura.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 3

DA
danijel00
15:28 18.09.2012.

kaj opet ove sezone idete skupljat dresove tamo?ili napokon igrat nogomet?

RA
rasimcanaj
16:01 18.09.2012.

Najvise me brine trkacka spremnost igraca Dinama. Prosle godine sve je islo dobro u prvom poluvremenu ali su posustali u drugom.

BO
boeing777
20:09 18.09.2012.

Na žalost, Ever je veliki pehist. Prošle zime doživio je bizarnu ozljedu - na benzinskoj crpki nije povukao ručnu kočnicu, pa mu je vlastiti auto, audi R8, prešao preko noge i slomio mu kost. Zbog toga mjesecima nije igrao. A nedavno mu se zapalio i novi Ferrari. hahahaha