Novak Đoković

MAX Nije lako kad pomislim da sve bodove u 2012. moram braniti

Foto: AFP
MAX Nije lako kad pomislim da sve bodove u 2012. moram braniti
16.05.2011.
u 14:54
Novi broj tjednika MAX! bavi se likom i djelom srpskog tenisača, kao vrhunskog igrača, biznismena, zabavljača...
Pogledaj originalni članak

– Kad pomislim koliko bodova moram braniti sljedeće godine, nije mi svejedno – rekao je Novak Đoković nakon 37. pobjede u 2011. i osvajanja šestog naslova sezone, u Rimu protiv Rafaela Nadala. Time se na ATP listi približio Nadalu samo na 405 bodova. Novi broj tjednika "Max!" bavi se likom i djelom srpskog tenisača, kao vrhunskog igrača, biznismena, zabavljača...

– Tajna uspjeha? Poboljšao sam igru i psihički sam jači, no mislim da je veliku ulogu u mojim ovogodišnjim rezultatima imala – dijeta. Puno mi je pomogao nutricionist dr. Igor Ćetojević koji je ustanovio da moji problemi s alergijama potječu od prehrane. Uz novu dijetu osjećam se na terenu odlično – kaže Novak, koji ima dva cilja u karijeri.

– Biti prvi na svjetskoj listi i osvojiti Wimbledon. Prvi je cilj postao vrlo realan – rekao je u Rimu Đoković.

Najveći hrvatski tenisač Goran Ivanišević procjenjuje da će drugi Grand Slam turnir sezone ponovo u ruke peterostrukom pobjedniku Nadalu.

– Novak je poboljšao igru, posebice servis. No, uvjeren sam da neće osvojiti Pariz. Tamošnja zemljana podloga najviše usporava lopte, a i nisam siguran da itko može pobijediti Nadala na zemlji u meču na tri osvojena seta – smatra Goran,

Novak je od turnirskih nagrada zaradio 25 milijuna dolara, a pribroje li se tome bogati sponzorski ugovori, iznos je i nekoliko puta veći. Stoga ne čudi njegova uspješna poslovna karijera - obitelj Đoković vlasnik je teniskog centra u Beogradu, četiri restorana iz Lanca "Novak" te još jednog restorana na Kopaoniku. Novak posjeduje dvije jahte - jednu od 20 metra i drugu dugačku 27 metara, koju je kupio ove godine za pet milijuna eura. Obje su usidrene u Tivtu.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.