Sportski tjednik Max

Max! Vida: Osjećaj za gol upisan mi je u očevim genima

Foto: Slavko Midžor/Pixsell
Max! Vida: Osjećaj za gol upisan mi je u očevim genima
14.08.2012.
u 10:51
- Prošle smo sezone mislili da će biti lako protiv Malmöa nakon prve utakmice, a na kraju smo upali u vatru
Pogledaj originalni članak

Domagoj Vida (23) u Dinamo je prošle sezone došao okolnim putem. Nakon Osijeka otišao je Bayer iz Leverkusena, ali odigrao je samo sedam utakmica. Iako su ga zvali i prije, u Dinamo je Vida došao prošloga ljeta. Igrao je Ligu prvaka, osvojio dvostruku krunu... Istome se nada i ove sezone. Krenuo je odlično, Ludogorecu je u Zagrebu zabio gol u 98. minuti i gurnuo Dinamo u 3. pretkolo Lige prvaka. U srijedu je u uzvratnoj utakmici protiv Sheriffa opet zabio... Iako na početku sezone modri ne briljiraju, pobjeđuju i opet su na pragu Lige prvaka

Hoćemo li u nastavku sezone, već u play-offu Lige prvaka, gledati bolji Dinamo?

- Igramo sve bolje, dižemo se iz utakmice u utakmicu. Možda ispočetka nije izgledalo uvjerljivo, ali važno je da pobjeđujemo. Protiv Sheriffa je, mislim, bilo dobro, a mogli smo i uvjerljivije pobijediti. Na dobrom smo putu i još ćemo se dizati.

Vama kao igraču iz obrambenog reda zabijanje golova postala je specijalnost?

- Posrećilo mi se i protiv Sheriffa. Pratio sam akciju, uvijek se nadaš da će lopta nekako proći golmana. I prošla je. To mi je valjda od tate ostalo, da ispratim akciju do kraja. Ipak je on bio napadač, njima je to normalno.

Je li vam se javio odmah nakon utakmice?

- Poslao mi je poruku, čestitao meni i momčadi. Suigračima i treneru čestitam i ja. I navijačima, ali onima normalnima, koji nam daju pravu sportsku podršku.

Znači, tata Rudika zadovoljan je vašim igrama?

- To ne znam, nisam siguran. Ma valjda jest, pa pobijedili smo i zabio sam gol... Ali uvijek pričamo i o onome što nije bilo dobro.

Rudika Vida vaš je najveći kritičar?

- Igrao je nogomet, bio odličan napadač i može mi pomoći. Pričam s njim kao i s trenerom. Ukazuje mi na stvari koje nisu dobre i kako da ih popravim.

Ima li još mnogo stvari koje morate promijeniti?

- Mislim da nema, odnosno da tih stvari ima sve manje. Potrudit ću se da ih bude minimalno. Bit će sve manje prigovora na moju igru.

Trener Čačić stavio vas je na desni bok, kao i Bilić u reprezentaciji. Ne smeta vam ta pozicija??

- Pitao me mogu li tamo igrati i odgovorio sam da mogu. Nije bilo loše, iako najviše volim igrati na stoperu. Ako mogu pomoći, igrat ću na svakoj poziciji na koju me  trener postavi.

Možda vas Čačić počne stavljati i u napad?

-Zabio sam dva važna gola u Europi, ali mislim da je ipak bolje da se držim obrane.

Joe Šimunić donio vam je sigurnost u obrani? Tri utakmice niste primili gol...

- Iskusan je, sve je prošao u karijeri i glupo je uopće pričati kakav je on igrač i što znači za našu momčad. Normalno mi je da to s njim izgleda bolje i čvršće.

Trener dosta rotira momčad, koliko to smeta igračima?

- Mislim da je to dobro. Svatko se želi nametnuti da ga se što manje mijenja. Ali, koga god trener stavi, ne može pogriješiti.

Hoće li Dinamo i ove sezone do Lige prvaka?

- Nadam se. Prošle smo sezone protiv Malmöa mislili da će biti lako nakon prve utakmice, a na kraju smo upali u vatru. Iskusniji smo, vidi se da se dižemo i u te dvije utakmice kvalifikacija trebamo biti najbolji. Sigurno ćemo dati sve od sebe i vjerujem da će biti dovoljno za prolaz.

Razgovor s Domagojem Vidom objavljen je u sportskom tjedniku Max!

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.