skandal

Mayweather koristio zabranjenu infuziju uoči meča stoljeća s Pacquiaom

Foto: Reuters/PIXSEL
Mayweather vs Pacquaio
Foto: Reuters/PIXSELL
Floyd Mayweather
Foto: Reuters/PIXSELL
Floyd Mayweather
Foto: Reuters/PIXSELL
Floyd Mayweather
10.09.2015.
u 14:48
Prema Thomasu Hauseru sa SB Nationa Mayweather je dobio i vitaminsku injekciju prije borbe, što krši propise Svjetske antidopinške agencije (WADA).
Pogledaj originalni članak

Objavljen je izvještaj u kojem je otkriveno da je Floyd Mayweather Jr. koristio infuziju nakon vaganja za borbu s Mannyjem PacquiaomProblem s tim je što je korištenje infuzije po pravilima Američke antidopinške agancije (USADA) zabranjeno, piše Croring.

Prema Thomasu Hauseru sa SB Nationa Mayweather je dobio i vitaminsku injekciju prije borbe, što krši propise Svjetske antidopinške agencije (WADA).

USADA je provela nenajavljeni doping test na Mayweatheru i otkrila korištenje infuzije. Iako je ovo spomenuto već prije nekoliko mjeseci, priča se razbuktala tek kada su svi podaci izašli u javnost.

Amerikanac je u ranijim intervjuima govorio da je koristio infuziju u prošlosti zbog rehidracije.

Prema izvještaju, USADA je Mayweatheru dala dozvolu za injekcije, ali tri tjedna nakon borbe. Predstavnici USADA-e su rekli Sportskoj komisiji Nevade da je boksač tražio dozvolu za iznimno korištenje infuzije 18 dana nakon borbe i 19 dana nakon testa.

Početkom ožujka Pacquiaov kamp primio je ugovor u kojem stoji da USADA može retroaktivno izdati dozvolu za obojicu boksača u slučaju da jedan od njih bude pozitivan na testu.

Postavlja se pitanje zašto je USADA tek nakon 18 dana obavijestila Sportsku komisiju Nevade i zašto je dobio retroaktivnu dozvolu za korištenje infuzije. Poznat je slučaj Mannyja Pacquiaoa kojemu je prije borbe s Mayweatherom bilo zabranjeno dobivanje injekcije za bol u ramenu.

Infuzija se osim za rehidraciju može koristiti i u pokušaju skrivanja korištenja dopinga.

>>Pogledajte kako najjača žena svijeta provocira Floyda Mayweathera

OTVORILA DUŠU ZA VEČERNJI

Jelena Perčin: 'S prvim suprugom imam fenomenalan odnos, a Momo djecu 'na papiru' može viđati svaki drugi vikend'

– U trenutku kada su mediji dobili informaciju da smo se Momo i ja razveli, mi smo već godinu dana bili zapravo razvedeni. Tako da je sada već prošlo dvije godine otkad je svatko krenuo svojim putem. Svojoj djeci nikada nisam rekla: "Vaši mama i tata više se ne vole." To mi je grozno! Uvijek sam im objašnjavala da volim njihovog tatu, ali da više nismo zaljubljeni – između ostalog, kazala je glumica Jelena Perčin u velikom intervjuu za Večernji list.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.