DRAŽEN MEDIĆ Zagrebov predsjednik kao skorašnji čelnik Udruge želi bolje odnose s HNS-om

Medić: Ibričića sam najprije želio prodati Mamiću

15.06.2009.
u 21:14
Pogledaj originalni članak

Zagrebovu predsjedniku Draženu Mediću (47) najviše smeta kada ga nazivaju Hajdukovim saveznikom. Štimčevim svakako, to i ne skriva, ali Hajdukovim?

Brojke kažu nešto drugo: Zagreb s Medićem ima čak sedam pobjeda nad Splićanima, od toga pet zaredom u Kranjčevićevoj. Ponaša li se tako saveznik?

U Veslačkoj imamo bolji kamp od kijevskog Dinama!



Dobrotvor Bandić poklonio je NK Zagrebu nogometni kamp na razini najvećih europskih klubova. Gotovo u centru grada, desetak tramvajskih stanica od Trga bana Jelačića.
Travnati tereni, s umjetnom travom, nova teretana, liječnička ordinacija, dvorana za sastanke, nove svlačionice za svaku dobnu kategoriju, upravo se dovršavaju sobe za igrače te kafić u kojemu će biti smještena cijela povijest kluba. Milanello u malom!
- Bio sam u kampu kijevskog Dinama i on nije bolji od našega. Kada ga je vidio sportski direktor Zenita, potrčao je u auto po kameru. Bio je impresioniran – kaže Medić. (td)

Nismo ničiji saveznik
Medićeva je opsesija da u Zagrebu napravi pravi gradski derbi, po uzoru na madridski ili torinski. A najviše se veseli kada može zapapriti Dinamu.

I to mu ne ide loše: Zagreb je jedini u posljednjih pet godina dva puta pobijedio Dinamo u Maksimiru.
– Zagreb nije ničiji saveznik! Sada kada imamo kamp, stekli smo uvjete za borbu za naslov. U prve dvije sezone želimo biti u utrci sve do tri kola prije kraja, a u trećoj želimo postati prvaci – kaže Medić.

Od Pavlovića ćete napraviti šampionskog trenera?
– Da, to želim. A čak i ne krene li kako smo zamislili, trener može biti miran. Ja ne smjenjujem usred sezone.

Što bi bilo vaš prvi potez na funkciji predsjednika Udruge?
– Udruga je uređena u svim segmentima i nema potrebe za velikim potezima. Prioriteti su sređivanje natjecanja, te poboljšanje odnosa s HNS-om.

Od Mandže ni lipe


Koliko Zagreb dobiva od Mandžukićeva transfera u inozemstvo?
– Ni kune. Prije dvije godine inzistirali smo na isplati novca za njega i Vrdoljaka odjednom, jer smo Poreznoj upravi dugovali 15 milijuna kuna – kaže Medić. (td)

Žalim za Robijem
Pokušat ćete približiti Dinamo i Hajduk?
– Dinamo i Hajduk, kao dva najveća kluba, više koče razvoj nogometa nego što ga poboljšavaju. Njihov loš odnos stvar je njihovih čelnika i u tome neću biti posrednik.

Zašto niste dobri s Mamićem?
– Mamiću sam prvome ponudio svakoga igrača kojega je Zagreb prodao, pa i Ibričića i Brkljaču.

Zašto ste se odrekli Prosinečkog?
– On je jedini za kojim u svom mandatu žalim što je otišao. A ja nisam napravio baš ništa čime bih ga prisilio da ode. Jako mi je žao što nije ostao. Kad se sretnemo, ponekad se pozdravimo, ponekad ne...

Zašto ste tako gorljivi zagovornik lige 16?
– Zato što ona ne guši ambicioznost, kreativnost i obrazovanje mladih igrača. Zato što u njoj nema pritiska kao u ligi 10 ili ligi 12, u njoj klubovi imaju priliku žrtvovati sezonu kako bi napravili smjenu generacija i u sljedećoj krenuti naprijed. Tako funkcioniraju Udinese, Fiorentina, Valencia...

Ali, u tim ligama su klubovi uređeni, imaju stadione. Kod nas nisu svi na zdravim nogama kao Dinamo, Hajduk, Zagreb, Slaven...
– Bit će damo li im prigodu tri do pet godina. Uvjeren sam da će liga 16 dugoročno dati takve rezultate. I neće doživjeti financijski kolaps.

Zašto ste promijenili povijesni Zagrebov grb?
– Zato što je Zagrebov vizualni identitet bio sličan Dinamovu, što mi se za gradske suparnike ne čini logičnim. Promijenili smo grb koji je već promijenjen 1993. godine.

- Odlučili smo se za crveni jer je u toj boji grb grada Zagreba na Markovoj crkvi. Ideja o promjeni grba je moja, ali o njoj smo se konzultirali i s navijačima – zaključio je Medić.

Pogledajte na vecernji.hr