Veliko priznanje

Medveščak će igrati na najprestižnijem hokejaškom turniru u svijetu!

Foto: Daniel Kasap/Pixsell
Medveščak će igrati na najprestižnijem hokejaškom turniru u svijetu!
07.05.2014.
u 14:55
Kolika je čast sudjelovanje na prestižnom Sprengler cupu, najbolje opisuje popis pobjednika kroz povijest – SKA, CSKA, Spartak Prag, Berlin, reprezentacija SSSR-a, momčad Kanade, SAD-a, Köln, Färjestad...
Pogledaj originalni članak

Hokejaški klub Medveščak još jednom piše povijest. Danas je potvrđeno da će sudjelovati na prestižnom Sprengler kupu u Davosu, najstarijem hokejaškom natjecanju poslije Stanleyjeva kupa. Medveščak će se krajem prosinca za trofej boriti s finskim Jokeritom, švicarskim prvoligašima Servetteom i Davosom, ruskim Salavat Julajevom te Teamom Canada koji je sastavljen od najboljih kanadskih igrača koji igraju u Europi.

–  Veliko je ovo priznanje za naš klub, sve ono što smo učinili u posljednjih nekoliko godina. Drago mi je da su organizatori prepoznali vrijednost našeg rada – rekao je predsjednik Medveščaka Damir Gojanović.

Team menadžer Medveščaka Dragutin Ljubić triput je uživo gledao utakmice Sprengler kupu.

– Ova pozivnica strašna je stvar za imidž Medveščaka, tamo se ne zovu bezveznjaci, već momčadi koje nešto znače u europskom i svjetskom hokeju. Sprengler cup je najprestižniji hokejaški turnir u svijetu. Očito su prepoznali naš put od Slovenske do KHL lige u samo pet sezona – smatra Ljubić.

Kolika je čast sudjelovanja na prestižnom Sprengler kupu, najbolje opisuje popis pobjednika kroz povijest – SKA, CSKA, Spartak Prag, Berlin, reprezentacija SSSR-a, momčad Kanade, SAD-a, Köln, Färjestad...

A hokejašima Medveščaka za nastup na turniru u Švicarskoj trebat će posebne dnevnice. Naime, Davos, u kojem se svake godine održava Svjetski ekonomski forum, vjerojatno je najskuplji grad u Europi.

U svakom slučaju, lijepo je što će dio tog društveno sportskog glamura biti i Medveščak.

>>Aaron Fox zaslužio je novac i od Dinama jer odabrao mu je 5 igrača

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.