STIGAO IGGULDEN

Medveščak doveo igrača s NHL iskustvom

Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
Medveščak doveo igrača s NHL iskustvom
06.01.2014.
u 14:43
- Mislim da smo u posljednjih tjedan dana, dovođenjem trojice novih igrača, riješili naše tri najveće potrebe ostvarivši dubinu momčadi na sve tri pozicije - rekao je sportski direktor Medveščaka Aaron Fox.
Pogledaj originalni članak

Vrataru Alexu Westlundu i braniču Ryanu O'Connoru, koji su proteklog tjedna potpisali ugovore s Medveščakom, pridružio se i kanadski 31-godišnji napadač Mike Iggulden koji je sezonu počeo s Vitjazom. 

- Mike je solidan igrač koji je jednako koristan i u napadačkoj i obrambenoj zoni. Osjetili smo da smo malo tanki na poziciji centra, a njegov dolazak dat će nam fleksibilnost. On je prvenstveno centar, ali može igrati i na krilu. U našoj momčadi ga vidimo kao jednog od top 9 napadača koji će nam donijeti dodatne golove. Mikeu je drago što će nam se pridružiti i pomoći nam u postizanju našeg cilja - rekao je sportski direktor Medveščaka Aaron Fox dodavši:

- Mislim da smo u posljednjih tjedan dana, dovođenjem trojice novih igrača, riješili naše tri najveće potrebe ostvarivši dubinu momčadi na sve tri pozicije. 

Mike Iggulden je rođen 1982. godine u St. Catharines (Ontario, Kanada), visok je 191 cm i može igrati na poziciji centra i krila. Prije nego što je zakoračio u svijet profesionalnog hokeja, studirao je na Sveučilištu Cornell i četiri sezone igrao za njihovu momčad koja se natječe u NCAA-u (110 utakmica, 34 boda). Prvi profesionalni ugovor potpisao je 2004./2005. s AHL klubom Rochester Americans za koji je tada odigrao šest utakmica, a već iduće sezone bio je pozvan u kamp San Jose Sharksa (NHL) te je postao standardni član njihove tadašnje AHL filijale Cleveland Barons za koje je u 77 susreta upisao 48 bodova. S obzirom na igru koju je prikazao igrajući za Baronse, San Jose Sharksi su 2006. potpisali s njim dvogodišnji ugovor te je tijekom te dvije sezone igrao za njihovu filijalu Worcester Sharkse. Za Worcester je također ostvario odlične brojke - 2006./2007. je u 79 susreta upisao 63 boda, a 2007./2008. u 78 susreta 66 bodova. Posljednje te sezone ostvario je i debi u NHL odigravši jednu utakmicu za San Jose Sharkse. Sezone 2008./2009. potpisao je ugovor s New York Islandersima za koje je odigrao 11 utakmica (5 bodova) te još 74 u AHL-u za Bridgeport Sound Tigerse (69 bodova).

Osim iskustva u NHL-u i AHL-u, Iggulden je dobro upoznat i s KHL-om te mu neće biti potrebna prilagodba na ligu. Premijeru u KHL-u imao je 2009./2010. u dresu Dinama iz Rige (60 utakmica, 33 bodova). Iako je naredne tri sezone igrao u Švicarskoj za prvoligaša Langnaua i u Švedskoj za prvoligaše Växjö Lakers i Rögle, 2013./2014. se vratio u KHL potpisavši za Vitjaz Podolsk. U dresu Vitjaza odigrao je 25 utakmica i upisao 11 bodova, a od ovog će tjedna minute na ledu i bodove skupljati u dresu Medveščaka s brojem 46.

Iggulden je tijekom svoje profesionalne karijere uvijek bio ili najkorisniji igrač momčadi ili među prva tri, a 2007./2008. je bio i najbolji strijelac Worcestera te je dvaput igrao u AHL All Star utakmici. Sezone 2010./2011. nastupio je Spengler kupu za Team Canadu.

>> Medveščakovo pojačanje: Doveli igrača koji se dopingirao!
>> Medvjede pojačao stari znanac: U Brlog došao Westlund

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.