PORAZ U RIGI

Medveščak poveo 1:0, pa primio pet komada od Dinama

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
Medveščak poveo 1:0, pa primio pet komada od Dinama
26.02.2014.
u 21:12
Do kraja regularnog dijela KHL-a medvjedi će odigrati još tri utakmice, prvu od njih već za dva dana u Moskvi protiv CSKA. Trenutno su igrači Marka Frencha na sedmom mjestu Zapadne konferencije sa 85 bodova.
Pogledaj originalni članak

Hokejaši Medveščaka nakon točno 30 dana ponovno su zaigrali službenu utakmicu u KHL-u, međutim, na njihovu žalost u Rigi je Dinamo bio bolji sa 5:1 (0:1, 2:0, 3:0).

Za medvjede je odlično počelo u Rigi. Nisu prošle ni dvije minute, a hokejaši zagrebačkog kluba su poveli preko Lingleta.

Vodstvo su igrači Medveščaka držali sve do sredine druge trećine, a onda je za domaćine izjednačio Marcel Hossa. Za potpuni preokret Dinama pobrinuo se Roberts Bukarts golom za 2:1 u 37. minuti.

U posljednjih 20 minuta igre pala su još tri gola, nažalost sva tri u mreži medvjeda. U 48. minuti je za 3:1 pogodio Marcel Hascak, u 54. minuti za 4:1 zabio je Sandis Ozolins, a konačnih 5:1 postavio je Lauris Darzins u 59. minuti.

Do kraja regularnog dijela KHL-a medvjedi će odigrati još tri utakmice, prvu od njih već za dva dana u Moskvi protiv CSKA. Trenutno su igrači Marka Frencha na sedmom mjestu Zapadne konferencije sa 85 bodova i već ranije su osigurali doigravanje.

>> Medveščak gostuje u Rigi: Letonci su u šahu držali i Kanađane

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

FU
FULL
21:48 26.02.2014.

Dinamo Riga je pokazao 50% igre koju je prezentirao u Zagrebu i kao takav je pobijedio slabi i neuigrani Medveščak u fazi igre a pogotovo napada, pitanje se postavlja: što je Medveščak uopće trenirao i vježbao 3tj?? Početak i novotarije su bile očigledne na početku u igri (nije osvrt na prednost 1/3), mogao bi komparirati s kombinacijama s OI, ali SH je prelomio rezultatski tok igre i rezultata u cijelosti! Nikad nismo bili bliži pobijedi protiv Dinama a pretvorilo se "u ništa"! Što je još gore, prikazana igra je bila na nivou "pučke škole" a najviše u razmišljanju da se Tellquist može svladati s polovice igrališta??, o kombinacijama i razigravanju ispred njegovog gola ne mogu ni pisati jer nije ni postojala?? Ako imamo već broj udaraca na gol od domaćina? ne znači apsolutno ništa jer za svladati golmana ovakvog kalibra zahtjeva puno znanja i umješnosti. U kratko, ovaj sastav za sljedeću sezonu će zahtijevati veliki, temeljiti i stručni remont (uz dobre financije) jer je ovakva igra jednostavno negledljiva i ispadamo (žao mi je) "smiješni"!!

FU
FULL
20:08 27.02.2014.

Od 3 preostale utakmice koje su ostale vrhunac će biti 3 boda i to protiv Slovana, sve ostalo su porazi a to će biti više nego mizerno, od "očekivanih" 5-6 u 4 susreta!? Bojim se da nećemo proći ni prvo kolo razigravanja za prvaka a onda se sprema veliko pospremanje u klubu. Od "glave". French će dobiti "cipelicu" kao i Don Mac Lean, od golmana Brust i Koren, od bekova Carle, Letang, Martinović, Waugh; napadači Jessiman, Linglet, Glumac (50%), Walker, Kane, Kostović, Perkovich, Murray. Doći će "preko velike bare" 4 Hrvata, 2 Kanađanina, 2 Šveđanina, 4 Finca, 1 Slovak. Dvojbe za trenera između Rus ili Amerikanac, dugo će se dvojiti?, ako bude Rus s njim će doći sigurno 2-3 ruska igrača? A tek jači sponzor, o tome će i te kako sve ovisiti, a da je opako jak, jest!!