SVLADALI JOKERIT

Medveščak s raspoloženim Brustom slavio u Finskoj

Foto: Igor Kralj/PIXSELL
Medveščak s raspoloženim Brustom slavio u Finskoj
06.10.2014.
u 20:11
Medvjedi su u Helsinkiju s 3:2 slavili kod Jokerita, treće momčadi Zapadne konferencije u KHL-u.
Pogledaj originalni članak

Odlazak trenera Chucka Webera očito je bio pozitivan šok u Medveščaku. Medvjedi su u Helsinkiju s 3:2 slavili kod Jokerita, treće momčadi Zapadne konferencije u KHL-u.

Medveščak je odlično otvorio utakmicu i nakon 26 minuta vodio 2:0 golovima Andersona i St. Pierrea. Jokerit je preko Hahla smanjio, a u 39. minuti Segal je pogodio za 3:1. Ipak, 27 sekundi prije kraja druge trećine Kapanen je vratio nadu domaćoj momčadi.

Jokerit je u zadnjoj trećini sve bacio na izjednačenje i dva puta imao igrača više. No, raspoloženi Brust se nije dao svladati i Medveščak je upisao drugu pobjedu zaredom. Momčad je vodio dosadašnji pomoćni trener Dean Fedorčuk.

Medveščak iduću utakmicu igra za dva dana protiv SKA u Sankt Peterburgu.

>> Medveščak smijenio trenera nakon pobjede protiv Dinama!

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

FU
FULL
23:26 06.10.2014.

Odlična utakmica koja je Medveščak promaknula do neprepoznatljivosti u pozitivnom smjeru i potvrdila činjenicu, ova momčad "mora" biti bolja od prošlogodišnje a to i jest, samo što su pokazivali puno do sad neshvatljivih grešaka u svim elementima igre, od individualnih do kolektivnih; kad su večeras igrali jednostavno u napadu i rabili presing duž cijelog leda ali u pravom smislu te riječi, onda je i igra bila konkretnija koja se pretvorila u pozitivan rezultat i bilo bi potpuno nezasluženo da nisu pobijedili. Sreća što je led veći pa se moglo ubacivati u prazan prostor bez ofsajda i što smo igrali protiv Finaca koji vole nadigravanje na ledu bez oštrih startova. Priča o manjem ledu koja je krenula prošle godine kao naša prednost je potpuno pogrešna jer kraći led donosi i "vizualnu sliku na ledu" za igrače kao da igraju 6 protiv 6, odnosno zbog manje plohe pokretljivost je manja kao i koordinacija igrača pa su svi zbijeni oko paka pogotovo na način kako mi igramo, brže se dolazi do gola ali ne može se izvršiti završni udarac jer "nema mjesta" pa je isforsiran "reda radi" a onda i neefikasan, svi ti nedostatci su nas koštali bodovnog stanja. Mnogi komentiraju Fedorchukovu strategiju kao kopiju Frenchove od prošle godine, što je pogrešno, već sam tada pisao trebalo je izvršiti rotaciju između ta "dva lika" ali eto: gdje će se to raditi u sredini sezone i omalovažavati glavnog??, izgleda ipak može?! Fedorchuk nije kopirao Frencha niti najmanje, složio je logiku i to je sva mudrost i sad ako se još potvrdi protiv SKA??, potražnja za novim trenerom je nepotrebna?! SKA se može dobiti na dva načina: 1) Kopijom današnje s jačim tempom 20-30%, 2) Ući u 3/3 s dva gola prednosti; tad je opcija "lako" dostupna u tri nova boda. Sretno i pametno!