EDUKACIJA O RH

Medvjedi morali učiti tko je izmislio torpedo, kravatu...

Foto: Karlo Ledinski
Medvjedi morali učiti tko je izmislio torpedo, kravatu...
02.08.2013.
u 10:24
- Za momčad i za klub važan je imidž, važno je kako se ponašamo u javnosti i toga smo svi svjesni – rekao je novi medvjed, bivši NHL-ovac, Matt Murley
Pogledaj originalni članak

I do toga je došlo - slovačka hokejaška legenda Miroslav Šatan (39), igrač s više od 1100 nastupa u NHL-u, diže si cijenu preko Medveščaka. Agenti kapetana slovačke reprezentacije pustili su informaciju da je za Šatana zainteresiran zagrebački klub, a sve kako bi mu podigli cijenu u pregovorima s drugim KHL klubovima. U Medveščaku kažu kako informacija da potpisuju Šatana nema veze s istinom.

Gotovo svi znali za Teslu

– Klub baš nikad nije kontaktirao s Miroslavom Šatanom niti s njegovim agentima. Kao igrač, a i s obzirom na strukturu naše momčadi, on nam trenutačno nije zanimljiv – kazao je sportski direktor Aaron Fox.

Hokejaši Medveščaka ovih dana ne znoje se samo na ledu i u teretani nego su sjeli i u klupe. Naime, klupski PR i marketing odjel održao je media trening za momčad Medveščaka.

– Igrače smo učili kako se moraju ponašati u javnosti, prema medijima, u kontaktu s navijačima, a upoznali smo ih i s hrvatskim ljepotama, poviješću, sadašnjim političkim uređenjem i mnogim drugim stvarima vezanim uz Hrvatsku – rekao je Ranko Vučinić, direktor odnosa s javnošću i glasnogovornik Medveščaka.

Igrači iz Kanade i SAD-a bili su iznenađeni kada su u "šalabahteru" o Hrvatskoj pročitali da je ovdje izumljen torpedo, kravata, brzinomjer, a za Teslu su znali gotovo svi.

– Bilo im je jako simpatično kada smo im govorili kako se trebaju ponašati kada ih navijač pozove na rođendan svog djeteta, kada ih pozdrave ljudi na tržnici, kada im se netko obrati s molbom za fotografiju – kazao je Vučinić.

Igračima hrvatski rječnik

Svaki od igrača dobio je i rječnik s osnovnim hrvatskim riječima, ali i upute što smiju, a što ne smiju objavljivati na svojim društvenim mrežama.

– Ovo je bilo zanimljivo predavanje i puno smo toga naučili.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.