Arena Ice Fever

Medvjedi: Nismo pretjerali s feštom, Dinamo, čuvaj se!

Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
Medvjedi: Nismo pretjerali s feštom, Dinamo, čuvaj se!
27.12.2013.
u 10:23
– Naravno da se sjećamo ovosezonskog poraza od Dinama, kada smo vodili 3:2 do zadnje minute, a onda primili dva gola
Pogledaj originalni članak

Danas će KHL liga doživjeti još jedan spektakl od zagrebačkog Medveščaka. Utakmicom protiv Dinama Moskve (17.30 sati, HTV 2) starta serija od pet utakmica koje će se u idućih mjesec dana odigrati u Areni.

– Ovo će biti kao NHL utakmica, dvorana je jednako impresivna kao neke u Sjeverne Americi. Mislim da će ovo biti u rangu najboljeg navijanja NHL-a, kao na utakmicama Chicago Blackhawksa – rekao je napadač Medveščaka Michael Ryan i dodao:

– Naravno da se sjećamo ovosezonskog poraza od Dinama, kada smo vodili 3:2 do zadnje minute, a onda primili dva gola. Ne gledamo na ovu utakmicu kao na osvetu, ali ovaj put ćemo mi pobijediti.

Dečki su za Badnjak i Božić imali slobodno, pa odmorni dočekuju Ice Fever.

– Nismo pretjerali s hranom, kolačima i pićem. Ne brinite se – poručili su uglas Kurtis Foster i Michael Ryan, dok je trener Mark French dodao:

– Uh, ja nisam bio discipliniran kao moji igrači. Zato me sada čeka dulja dionica na sobnom biciklu.

A tko će to večeras stajati na suprotnoj strani Medveščaka? Dinamo Moskva financijski ne može parirati SKA Peterburgu i CSKA, ali posljednje dvije godine svejedno dominira KHL-om. I ove sezone zasad imaju najviše bodova od svih 28 momčadi.

– Ono što su Montreal Canadiensi u Kanadi, to je Dinamo u Rusiji. Institucija hokeja – tako je svoj bivši klub opisao Aleksandar Ovječkin, zvijezda Washington Capitalsa.

Zanimljivo, klub je 2010. bio pred bankrotom, a spasila ga je fuzija s bivšim članom KHL-a MDV-om.

Danas će se u Areni pokušati srušiti i jedan rekord. U dvorani će biti mjerač jačine zvuka, a navijači Medveščaka pokušat će stvoriti jaču buku od navijača NFL momčadi Seattlea, koji su u kolovozu “proizveli” 131,9 decibela.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.