USUSRET ČETVRTFINALU

Mektiću i Paviću prilika učiniti što nijedan Hrvat prije nije uspio

Mektiću i Paviću prilika učiniti što nijedan Hrvat prije nije uspio
06.07.2021.
u 16:30
Za polufinale Wimbledona borit će se protiv Poljaka Kubota i Brazilca Mela.
Pogledaj originalni članak

Iako teže od očekivanoga, Nikola Mektić i Mate Pavić pobijedili su u “balkanskom derbiju” trećeg kola turnira parova u Wimbledonu Hrvata iz BiH Ljubušaka Tomislava Brkića i Srbina Nikolu Ćaćića sa 6:2, 3:6, 7:6 (3), 6:4 (od trećeg kola u Wimbledonu se igra na tri dobivena seta). Ulazak u četvrtfinale lijep je uspjeh naše kombinacije, ovom su pobjedom zacementirali prvo (Pavić) i drugo mjesto (Mektić) na ATP listi igrača parova, a kao kombinacija praktično su osigurali nastup na završnom Mastersu osam najboljih parova koji će se ove godine održati u Torinu.

Za polufinale Wimbledona borit će se protiv Poljaka Kubota i Brazilca Mela, osmih nositelja koji su u prethodnoj rundi bili pošteđeni napora jer su im Britanac Glasspool i Finac Heliovaara predali bez borbe.

Dosad još nitko od hrvatskih tenisača nije osvojio Wimbledon u parovima, Mate Pavić je 2017., u paru s Austrijancem Marachom igrao u finalu, njih dvojica poražena su upravo od Kubota i Mela. Prava je prilika da naši uzvrate za taj Matin poraz.

TUŽNA SUDBINA PLEMIĆKOG DVORCA

Mali grof bio je omiljen među svojim vršnjacima. U školu je dolazio kočijom. A uz ovaj dvorac veže se i jedna legenda

Iako su ovi čvrsti, više od šest stoljeća stari temelji na kojima je izgrađen dvorac u Cerniku, preživjeli čak i tursko osvajanje, a sam dvorac preživio je Prvi i Drugi svjetski rat te Domovinski rat i potres koji mu je znatno oštetio krovište, pitamo se hoće li taj biser arhitekture preživjeti i nemar i zaborav, kako vlasnika, tako i hrvatskih institucija?

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.