124 gola u službenim utakmicama

Messi deveti Barcelonin strijelac svih vremena

Foto: AFP
Messi deveti Barcelonin strijelac svih vremena
05.05.2010.
u 09:26
Ukupno je 44 gola, od čega 31 u španjolskoj Primeri, ove sezone postigao najbolji nogometaš današnjice, Barcelonin Lionel Messi. Promovira ga to u izglednog kandidata za osvajanje Zlatne kopačke.
Pogledaj originalni članak

Nagrada koja se svake sezone dodjeljuje vodećem strijelcu u europskim prvoligaškim nogometnim natjecanjima sjajnom će Argentincu teško izmaknuti, baš kao i ona za najboljeg "topnika" Primere budući da drugi strijelac lige, Realov Gonzalo Higuain, za njime "kaska" šest pogodaka. Treći Cristiano Ronaldo ima devet manje.

Dodajmo ovomu da je Messi tek jedan od petorice Barceloninih nogometaša koji su u jednoj sezoni postigli 30 ili više golova. Ostali su Mariano Martin, Romario, Ronaldo i Samuel Eto'o.

Ukupno je 124 gola u Barceloninom dresu zabio Messi kroz službene utakmice. Gura ga to na deveto mjesto liste najboljih strijelaca u povijesti katalonskog kluba. U prvenstvu ih je zabio 85., odnosno jednog više od desetoplasiranog na klupskoj ljestvici - Hriste Stoičkova.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

OB
-obrisani-
09:44 05.05.2010.

Lionel Messi je fantastičan igrač ali ja se kladim da nama tu kvalitetu da zaigra za kockaste na SP 2010..On može na silinu za one bezvezne argentince ali kod kockastih nema šanse da zaigra na SP..

BA
balance
10:47 09.05.2010.

Messi je vec izgubio od kockastih.Vjerujem da za vas nije ni cuo.