Liga prvaka

Messi: Ispisali smo stranicu povijesti, ali želimo još

Foto: 'LLUIS GENE'
Messi: Ispisali smo stranicu povijesti, ali želimo još
23.02.2010.
u 11:18
Bordeaux je prema bodovima u skupini najuspješniji klub Lige prvaka ove sezone, a Olympiacos je dobio posljednjih pet domaćih europskih utakmica.
Pogledaj originalni članak

Nitko još nije uspio obraniti naslov pobjednika Lige prvaka, sad to pokušava Barcelona. Ždrijeb im u prvim susretima nokaut faze nije bio 'maćeha', igraju sa Stuttgartom, u dva su susreta veliki favoriti. Možda im je olakotna okolnost to što je na klupi njemačkog kluba Christian Gross. Njemu je Barcelona već uvaljala pet komada dok je bio trener Basela. Uostalom, ako si dopustimo slobodu bezobrazno se uspoređivati s Barcom, i Dinamo mu je dok je bio u Grasshopperu usred Züricha zabio pet golova.

– Već smo ispisali stranicu u povijesti, ali tu ne mislimo stati, želimo s time nastaviti – veli Lionel Messi.

– Veliki je motiv činjenica da nitko nije obranio naslov Lige prvaka, a mi za to imamo priliku. K tome, imamo i dobre rezultate protiv njemačkih klubova – dodao je Messi.

I u pravu je, Barca je već jednom bila bolja od Stuttgarta, u posljednjih šest gostovanja u Njemačkoj nije izgubila. Barcelonu po dobru ne pamti ni Jens Lehmann. Vratar Stuttgarta, tada Arsenala, u finalu Lige prvaka 2006. isključen je nakon samo 18 minuta i to je jedini crveni karton u povijesti finala Lige prvaka.

Neizvjesnije bi moglo biti u srazu Olympiacosa i Bordeauxa. Francuzima je sigurno nelagodna činjenica da je grčki kub u posljednjih pet domaćih europskih utakmica pobijedio, da je dobio sve tri utakmice u skupini kao domaćin. No, Bordeaux je pod vodstvom Laurenta Blanca u skupini osvojio 16 bodova, najviše od svih klubova Lige prvaka, i uz Chelsea je jedini neporažen.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.