ZAVRŠIO DRUGI

Messi izabran za nogometaša godine, ali ne i za najboljeg novaka u MLS-u

Foto: HANNAH MCKAY/REUTERS
FILE PHOTO: Argentina's Lionel Messi celebrates winning the World Cup with the trophy, Lusail, Qatar - December 18, 2022
Foto: MARCO BELLO/REUTERS
Supporters of Argentinian soccer player Leo Messi gather outside the Inter Miami DRV Pnk Stadium, in Fort Lauderdale
Foto: MARIA ALEJANDRA CARDONA/REUTERS
Global artist Maxi Bagnasco stands in front of the mural with the image of Lionel Messi he was assigned to paint, in Miami
02.11.2023.
u 22:34
Kapetan argentinske reprezentacije je u ponedjeljak osmi put u karijeri osvojio "Zlatnu loptu" za najboljeg igrača godine koju dodjeljuje francuski magazin "France Football".
Pogledaj originalni članak

Tri dana nakon što je osmi put u karijeri osvojio "Zlatnu loptu" za najboljeg igrača godine, Argentinac Lionel Messi (36) je ostao bez nagrade za najboljeg novaka godine u Major League Soccer (MLS).

Kapetan argentinske reprezentacije je u ponedjeljak osmi put u karijeri osvojio "Zlatnu loptu" za najboljeg igrača godine koju dodjeljuje francuski magazin "France Football".

KRITIKA BEZ POKRIĆA

Društvene mreže oplele po Modriću: 'On je na desetom mjestu? Nema šanse...'

Dobitniku nagrade Lionelu Messiju najveći uspjeh sezone za koju je nagrađen bila je upravo pobjeda u Katru i uloga koju je u njoj igrao. S PSG-om je osvojio novi naslov prvaka Francuske, ali je ispao u osmini finala Lige prvaka i Francuskog kupa. Individualno je postao igrač s najviše golova u Ligama petice u povijesti. S druge strane, Luka Modrić je osvojio treće prvenstvo u Katru, drugo u Ligi nacija, osvojio Kup kralja i igrao polufinale Lige prvaka

Međutim, u izboru za najboljeg novaka godine u MLS-u nagradu je sa 45.78 posto glasova osvojio napadač Atlanta Uniteda Grl Giorgos Giakoumakis, dok je Messi, koji igra za Inter iz Miamija, bio drugi sa 27.28 posto glasova. Treće mjesto osvojio je veznjak St. Louis Cityja Nijemac Eduarda Lowen sa 15.44 posto glasova.

U izboru su sudjelovali igrači, klubovi i novinari. Zanimljivo, Messi je dobio najviše glasova od svojih kolega, dok su Grku najviše glasova dali klubovi i novinari.

Grčki reprezentativac je u Atlantu sInttigao u veljači ove godine iz Celtica i u 27 utakmica postigao je 17 golova.

POREDAK:
1. Giorgos Giakoumakis (45.78%)
2. Lionel Messi (27.28%)
3. Eduard Lowen (15.44%)...

 
Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.