ZANIMLJIVOSTI

Messi na SP-u u najlakšim kopačkama svih vremena

Foto: Reuters
Messi na SP-u u najlakšim kopačkama svih vremena
12.05.2010.
u 16:53
Poznati proizvođač sportske oprema, njemački Adidas, predstavio je u srijedu u Barceloni revolucionarne kopačke, najlakše ikad proizvedene.
Pogledaj originalni članak

Kopačke nazvane F50 adiZero napravljene su od najlakše tkanine i teže svega 165 grama. Na ovogodišnjem će ih Svjetskom prvenstvu nositi brojni nogometaši, među kojima se svakako ističe ime Barcelonine zvijezde Lionela Messija.

- Oduševljen sam time koliko su lagane nove kopačke, jedva ih osjećam na svojim nogama. Brzina na terenu je važan dio moje igre i nadam se da će se ona s najlakšim kopačkama još više povećati i time poboljšati moju igru - rekao je najbolji nogometaš svijeta.

Osim njega, revolucinaran će proizvod na SP-u, između ostalih, koristiti i David Villa, Steven Pienaar, Jozy Altidore, Salomon Kalou, Arjen Robben, Lukas Podolski, Jermain Defoe...

Najviše sudionika dolazi iz Premierlige    
Izbornici 32 reprezentacije-sudionice Svjetskog prvenstva u Južnoj Africi objavili su proširene popise kandidata na kojima ukupno ima 869 nogometaša...

Njemački internetski portal Sportal.de donio je reviziju nogometaša koji su zasad u kombinaciji (neki su izbornici birali 30 igrača, neki manje), pa je tako ispalo da će najzastupljenija od svih liga na Svjetskom prvenstvu biti engleska Premierliga. Trenutačno su na popisima izbornika 134 nogometaša engleskih klubova.

Na drugom je mjestu talijanska Serie A s 93, a na trećem njemačka Bundesliga s 89 igrača.

Svjetsko prvenstvo, navodi isti izvor, opravdava svoj naziv. Na turniru u JARU-nastupit će nogometaši koji trenutačno igraju na šest svjetskih kontinenata. Njih 869 dolazi iz 54 različite lige, pa tako i hrvatskog HNL-a (Čileanac Pedro Morales).

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.