Ali kavu nije platio

Mihajlović: Susret sa Štimcem bio je spontan, čak smo se i zagrlili

Foto: 'ANDREJ ISAKOVIC'
Mihajlović: Susret sa Štimcem bio je spontan, čak smo se i zagrlili
02.10.2012.
u 11:05
– Sada smo stariji, iskusniji. Od nas se očekuje da budemo primjer igračima, navijačima i kompletnoj javnosti uoči međusobnih susreta. Bitno je da se spusti tenzija pred meč Srbije i Hrvatske – kaže srbijanski izbornik.
Pogledaj originalni članak

U razgovoru za dnevni list Alo Siniša Mihajlović, izbornik srbijanske nogometne reprezentacije, progovorio je o nedavnom susretu s Igorom Štimcem i njihovu pomirenju poslije 20 godina.

– Štimac i ja se znamo više od 20 godina, igrali smo zajedno u reprezentaciji i normalno je da smo se pozdravili u Varšavi. Bilo je vrijeme da se pomirimo, premda sam ja već rekao da nemam problem s onim što se desilo i da sam prešao preko toga. Bokšić nije bio prisutan kada smo se Štimac i ja pozdravili. On je pomoćnik hrvatskog izbornika, pio je s nama kavu, ali nije imao nikakvu ulogu u pomirenju, kao što se priča i piše – rekao je Mihajlović.

Kaže da je do susreta došlo spontano, da mu je Štimac prišao i pružio ruku kad je davao izjavu za engleske medije. Poslije toga su se i zagrlili.

– Sada smo stariji, iskusniji. Od nas se očekuje da budemo primjer igračima, navijačima i kompletnoj javnosti uoči međusobnih susreta. Bitno je da se spusti tenzija pred meč Srbije i Hrvatske. Što se tiče kave, ja je nisam platio jer sam prvi otišao. On ostao sjediti pa je vjerojatno na kraju i platio – rekao je Mihajlović.

Prokomentirao je i riječi Josipa Skoblara da je upravo Mihajlović bio taj koji je bio inicijator sukoba na utakmici kupa između Crvene zvezde i Hajduka 1991. godine.

– Zna Skoblar vrlo dobro kakve je gadosti dobacivao s klupe u kupu. Čovjek je konstantno provocirao, a ja nikoga nisam huškao na njega. Ipak, možda je u međuvremenu postao senilan zbog starosti – rekao je Mihajlović kojega na čelu Srbije uskoro očekuje veliki ispit i utakmica s Belgijom u Beogradu.

Govoreći o očekivanjima od utakmice, Mihajlović je rekao da se nada da će na beogradskoj Marakani biti 50.000 gledatelja i kako će oni podržati njegovu reprezentaciju.

– Za mene bi bilo ravno pobjedi da publika ne zviždi protivničkoj himni, da ne bude zvižduka mojim igračima i da ne bude pirotehnike. Još jednom ponavljam: prvi ću se ispričati navijačima ako budu navijali fer i korektno, u suprotnom ostat ću dosljedan izjavi da će to biti naš posljednji susret u Beogradu – najavio je Mihajlović.

Kaže da momčad uvijek priprema da pobijedi i da vjeruje u svoje igrače koji, kako navodi, nisu ni svjesni kakav potencijal imaju. Na utakmici s Belgijom Mihajlović neće moći računati na Miralema Sulejmanija, igrača Ajaxa i najskupljeg igrača u Nizozemskoj, koji je na treningu ozlijedio ligamente skočnog zgloba i predstoji mu dulja stanka. U sastavu neće biti ni Nemanje Tomića kojega muče leđa.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

SE
sestrićna
15:53 02.10.2012.

svaka prava ljubav je teška:)