DINAMO Samo Etto i Chago osvojili su sva četiri naslova

Mikić je bio prvak čak sedam puta

17.05.2009.
u 13:23
Pogledaj originalni članak

Dinamo je posljednjih godina bio utočište veterana u posljednjim pokušajima osvajanja prvoga trofeja u karijeri. I dok su slavnoga Jensa Nowotnya prije četiri godine izdala koljena, pa je došao samo na proslavu naslova, prošle godine osladio se njegov sunarodnjak, vratar Georg Koch, i to dvostrukom krunom.

Slepička ima četiri kupa
U aktualnom sazivu Dinamovih nogometaša samo su dvojica vlasnici posljednja četiri naslova prvaka i tri Kupa: Brazilac Etto i Kamerunac Chago.

Obojica su došla u Dinamo 2005. i s nekoliko prekida zbog ozljeda ipak sudjelovali u dobivanju sve četiri titule. Dinamov vratar Tomislav Butina prvi je iz ove svlačionice osvojio dvostruku krunu s Dinamom, 1998..

 Butina je tada bio pričuva Draženu Ladiću, a jedna od perjanica momčadi bio je njegov sadašnji trener Jurčić. Dinamov kapetan Igor Bišćan vlasnik je četiriju naslova prvaka s modrima, 1999., 2000., 2008. i 2009. godine, a u toj kategoriji nedodirljiv je sad već legendarni Mihael Mikić.

Do ove sezone bio je izjednačen s Draženom Ladićem sa po šest naslova prvaka, a budući da je Mika imao prste i u ovoj tituli, jer je cijelu jesen igrao za Dinamo, on je novi rekoder. To će teško ikad biti dostignuto. Dinamo je i u dvojici stranaca dobio igrače ovjenčane naslovima prvaka.

Miroslav Slepička ima sa Spartom jedan naslov prvaka Češke i čak četiri Kupa, dok je Robert Kovač s Bayernom osvojio dvostruke krune 2003. i 2005. godine. Ta dvojica su, uz Butinu i Bišćana, jedini Dinamovi igrači koji su okusili Ligu prvaka. Bišćan je u njoj igrao za čak tri kluba, Dinamo, Liverpool i Panathinaikos.

Calello čeka pogodak
Mirko Hrgović bio je dio Hajdukove momčadi koja je 2000. osvojila Kup, a sada je nadohvat prve dvostruke krune u karijeri. Prve trofeje prigrlit će Ivan Tomečak, Dejan Lovren, Luis Ibanez, Milan Badelj, Pedro Morales, Adrian Calello i Ilija Sivonjić.

Svi od njih upisali su se u strijelce u ovoj sezoni, osim nesretnoga Calella, koji još čeka prvi pogodak u karijeri. Ako bude zdrav u posljednje četiri utakmice, možda se Sammir smiluje i prepusti mu izvođenje jedanaesterca. Pa nek’ Adrian skine dres,...

Pogledajte na vecernji.hr