Dejan Lovren

"Mirno sam spavao prije puta u Lyon"

Foto: Željko Hladika/Pixsell
Dejan Lovren
Foto: Željko Hladika/Pixsell
Dejan Lovren
Foto: Željko Hladika/Pixsell
Dejan Lovren
Foto: Željko Hladika/Pixsell
Dejan Lovren
Foto: Željko Hladika/Pixsell
Dejan Lovren
12.01.2010.
u 09:27
- Idem to obaviti i potpisati, nadam se da će biti sve u redu. Kad sve to obavimo, vraćam se u Zagreb na nekoliko dana, po stvari i onda ponovno put Francuske - rekao je Lovren prije ulaska u zrakoplov.
Pogledaj originalni članak

Dejan Lovren od srijede bi trebao biti igrač Lyona. U utorak ujutro Lovren, Dinamov direktor Damir Vrbanović i menadžer Mario Mamić otputovali su u Francusku sve finalizirati. A Dejan bi sutra trebao potpisati ugovor s nogometnim divom. Ugovor po kojem bi Dinamu moglo pripasti oko sedam milijuna eura, a Lovren bi mogao zarađivati oko pola milijuna eura godišnje, što je veliki skok u odnosu na zaradu u Dinamu (oko 120.000 eura).

Izborit ću se za sebe

– Idem to završiti, proći liječnički i potpisati ugovor – rekao je mladi stoper prije ulaska u zrakoplov.

Nakon potpisivanja ugovora neće ostati u Lyonu.

– Vraćam se u Zagreb na nekoliko dana po stvari, pa onda slijedi pravi put.

Je li bilo nervoze, jeste li mogli zaspati prije puta?

– Spavao sam mirno, kao beba, nisam nervozan. Tako je bilo i svih ovih dana. Bilo je mnogo medijskih pritisaka, ali na sve sam gledao mirno i normalno, tko zna kako bih sve podnio da sam drukčije razmišljao. Opustio sam se i sve dobro preživio.

O svom novom klubu sipa samo epitete, ta što bi drugo i mogao.

– Lyon je veliki klub, čuo sam i da je grad lijep, kao i stadion, koji je stalno pun, da je Lyon kulinarski centar. Može li bolje? – odgovorio je pitanjem Lovren.

Na tom je Gerlandu Hrvatska isprašila Njemačku s 3:0, bilo bi lijepo kad bi Lovren nastavio tradiciju velikih hrvatskih partija na tom stadionu. No, treba se izboriti za mjesto u jakoj konkurenciji kakva je u Lyonu.

– I u Dinamu je konkurencija jaka. Preostaje mi da se izborim za prvih 11.

Od suigrača se u Dinamu oprostio. Što su rekli?

– Što će reći, zaželjeli su mi sreću, morali smo popiti piće prije rastanka, proveli smo zajedno dvije lijepe godine – zaključio je Lovren i izljubio se s ocem koji ga je dovezao na Pleso. Djevojke Anite nije bilo.

Obitelj iznenađena

Lovrenov otac Saša bio je nekako tih. Na molbu da kaže koju o sinovu transferu, jedva je nalazio riječi, koje su se gušile u suzama. Uspio ih je nekako suspregnuti, no oči su mu se sjajile a glas drhtao.

– Nisam želio sad ići s Dejanom. Savjetovao sam mu samo da sluša trenera – izustio je Saša Lovren. – Sretan sam, ali i žalostan, ipak odlazi moje dijete. S Dejanom sam u nogometu od njegove desete godine i nije lako sad kad odlazi. A opet, tko se mogao nadati takvom raspletu, ja nisam, a nije niti naša obitelj.

 

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 11

LA
Lass
12:09 12.01.2010.

feliks glup si ko ovca. dejan je zlatan igrač koji da se razumijemo ima jos veliki prostor za napredak, mlad je, al u tim godinama predobar.

FE
Feliks6
12:16 12.01.2010.

ma ok. vidit ćemo kaj će biti

Avatar dinameze
dinameze
09:44 12.01.2010.

sretno Dejo izborićeš ti mjesto ne samo u lyonu nego kasnije i u realu,a nama ostaje DAVOR istina je ovo što kaže Saša Davor će biti vrh HR nogometa.živi bili pa vidjeli.