UOČI SEVILLE

Mislav Oršić: Jesam li psihički potonuo? Pa nisam u Dinamu u zatvoru

Foto: Igor Šoban/PIXSELL
Mislav Oršić
Foto: Igor Kralj/Pixsell
Mislav Oršić
Foto: Igor Kralj/Pixsell
Mislav Oršić
Foto: Luka Stanzl/Pixsell
Mislav Oršić
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
Zagreb: Mislav Oršić obožavateljici poklonio dres za njen rođendan
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
Mislav Oršić hat-trickom srušio veliki Tottenham
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
Mislav Oršić hat-trickom srušio veliki Tottenham
16.02.2022.
u 15:21
Na putu do osmine finala Europske lige Dinamo i Sevilla sučelit će se u četvrtak i za tjedan dana, bit će to veliki ispit za trenera plavih Željka Kopića: U ovoj fazi karijere to su mi najveće utakmice. Trener sam Dinama u europskim utakmicama protiv Seville...
Pogledaj originalni članak

Dinamo danas ujutro putuje u Sevillu na prvi ogled šesnaestine finala Europske lige. Ta utakmica sa Sevillom (četvrtak, 21 sat) najveća je u dosadašnjoj trenerskoj karijeri Željka Kopića.

- U ovoj fazi moje trenerske karijere to je najveća utakmica. Ali, u karijeri uvijek postoje takve utakmice, bilo ih je i kad sam bio u Četvrtoj ligi, kada sam igrao u finalu Kupa... No, trener sam Dinama, koji igra europsku utakmicu protiv Seville i zajedno s igračima želim da se prezentiramo na najbolji mogući način - kazao je Kopić.

Sevilla je favorit, kladionice daju na njezinu pobjedu koeficijent 1,40, dok je na slavlje Dinama u prvoj utakmici koeficijent 8,00.

Kandidira i Emreli

- Poučen dosadašnjim iskustvima i rezultatima, Dinamo je pokazao da je ozbiljan faktor u europskom nogometu. Igramo protiv kvalitetnog protivnika, Sevilla je favorit, ali ne idemo na izlet. Imamo ambicija, što se tiče načina igre, kvalitete i u konačnici rezultata. Oni imaju individualnu kvalitetu, jasne mehanizme u igri, povezani su između linija. Imaju defenzivnu stabilnost, ali imaju i oni dijelove u igri koji nisu na najvišoj razini. Dinamo će igrati svoju igru, ali pita se nešto i protivnika. Mi ćemo se pokušati nametnuti, okrenuti smo sebi, ali kada igraš protiv takve ekipe, moraš se adaptirati prema protivniku - veli trener Dinama.

U prvoj utakmici neće biti ozlijeđenog Perića i kartoniranog Mišića.

- Kapetan Ademi će na tu poziciju središnjeg veznog, a tko će još uskočiti u momčad vidjet ćemo. Ozbiljno računam na Petkovića koji je dobro radio, a s nama će na put i Mahir Emreli, radi s momčadi i kandidira za utakmicu. Na put će i Komnen Andrić koji nije ozbiljnije ozlijeđen i do utakmice ćemo vidjeti situaciju s njim.

Dinamo će u Sevilli imati i lijepu podršku navijača, plavi su prodali 1165 ulaznica, a sigurno je da će i oni koji su u Španjolskoj biti na drugim tribinama. Mogao bi to biti znatan zamah za plave u borbi protiv Ivana Rakitića i ostalih igrača Seville koji su kao momčad četiri puta skuplji od procijenjene momčadske vrijednosti Dinama.

Kopić nema namjeru “zalijepiti flaster” na našeg bivšeg reprezentativca.

- Sigurno nećemo trčati po cijelom terenu za Rakitićem. On je igrač ozbiljne kvalitete, znamo kako igra, što je donio Hrvatskoj i Sevilli, ali nema smisla pripremati se za utakmicu tako da se posvetiš samo jednom igraču jer onda dolazi opasnost s neke druge strane. Moramo funkcionirati unutar momčadi i pokriti sve njihove jake strane - zaključio je Željko Kopić.

Od Mislava Oršića brojni navijači već su se u mislima pozdravili, bio je na korak do transfera u Burnley. I on je želio ići, ali onda je Dinamo odlučio da je Oršić potreban u borbi plavih za naslov prvaka, ali i u nastavku europskog puta. Sve to očito nije ostavilo traga na sjajnom igraču plavih koji je i nakon tog neostvarenog transfera zaigrao sjajno. Očito nije psihički potonuo.

Svi smo dobro krenuli

- Brzo sam se oporavio, što ću. To je tako u nogometu. Događaju se takve stvari, transferi i neodlasci. Profesionalac sam, prihvatio sam to i dalje radim. Ne, nisam potonuo, pa nisam ovdje u zatvoru da bih potonuo. Uvijek sam govorio da mi je lijepo u Dinamu, tu sam doma - kaže Oršić koji je za plave zabijao Atalanti, Tottenhamu, West Hamu. Može li nastaviti taj niz koji sad traje i u nastavku naše lige?

- Znao sam da će me dočekati takvo pitanje. Važno je da budemo rastrčani i razigrani, nekad na gostovanjima nismo bili dovoljno mirni s loptom. Nadam se da ćemo sad biti mirni. A Sevillu nisam, kao kapetan Ademi, gledao i ne znam ništa o njoj. Čekam sastanak sa stožerom. U drugi dio sezone nisam samo ja krenuo dobro, svi smo jako dobro krenuli. Imamo tri pobjede na početku, lakše nam je sada uoči Seville, imamo jako puno samopouzdanja. Na papiru je Sevilla veliki favorit, ali nekad i manje ekipe pobjeđuju. Nadam se da ćemo mi izaći kao pobjednici - rekao je Oršić koji nije zaboravio ni borbu za naslov prvaka.

- Daleko je do kraja, mjeseci prvenstva su pred nama, i teško je reći što će biti. Ako nastavimo raditi i igrati kao dosad, neće biti upitan naslov prvaka - zaključio je Oršić.

>> Pogledajte i video

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 4

SA
SI aka SI
13:20 17.02.2022.

@radolizem, ako bi analizirao svakog od nabrojanih: Ademi je (i treba biti) vječno zahvalan Dinamu, jer su ga plaćali i tretirali kao da nije susprendiran 2 godine. Theophillea su se htjeli riješiti, jer ima ponajveću plaću, a sklon je kiksevima, pa frajer nije htio otići. Petković se ne bi ni vratio prije 3 godine u Dinamo da nema kratki spoj u glavi. Ovako za 800 tisuća po sezoni igra kako igra i ne sekira se. Dakle, od nabrojanih jedino Livaković i Oršić imaju neku ambiciju i kvalitetu ići van (uz Ivanušeca), ali svi oni ovdje odlično zarađuju, doma su i zvijezde su. Oršić će vjerojatno otići prvi, jer ima godina taman za još jedan dobar i unosan ugovor. Generalno, sumnjam da je bilo tko inzistirao da ide, jer bi ga pustili, kao što su pustili Jakića i Šunjića. Potonji je baš primjer isforsiranog i nepromišljenog odlaska po svaku cijenu, pa sad stagnira u drugoj engleskoj ligi

Avatar rajon rondo
rajon rondo
16:27 16.02.2022.

Da posjeti malo stomatologa.

RA
radolizem
15:34 16.02.2022.

Psihički su potonuli Oršić, Bruno Petković. Dominik Livaković, Theophille Catherine i Ademi. Trebali su ih prodati prošle godine nakon 3-0 protiv Totenhama, nisu, a sad su tu gdje jesu. Igraju u najboljoj momčadi, svi su reprezentativci, no nisu sretni. Možda je jedino Ademi sretan u Dinamu.