Kranjčevićeva Zagreb i Osijek remizirali

Mizerija za koju bi bilo pošteno da se ne dijele bodovi

Foto: Marko Prpić/Pixsell
Mizerija za koju bi bilo pošteno da se ne dijele bodovi
06.08.2010.
u 21:55
Devedeset minuta su igrači Zagreba i Osijeka mučili publiku, trenere. Bio je to nogomet koji se ne može prodati...
Pogledaj originalni članak

Bilo je to ljeta Gospodnjeg 1973. Stadion Maksimir, 64.000 gledatelja, rekord koji nikada nije srušen. Dvije velike momčadi. I jedna želja – plasman u elitni razred YU-nogometa. Gašarini, Tucak, Lipovac, Antolić, Rukljač, Močibob, Smolek... za pjesnike sa Save, te Čordaš, Dumančić, Lukačević, Grnja... za "bijelo-plave" s Drave.

Bile su to epske bitke, utakmice o kojima su nam pričali stariji kolege, roditelji. Prepričavali velike nogometne majstorije, poteze. U Kranjčevićevoj su opet igrali Zagreb i Osijek u sklopu 3. kola 20. izdanja Prve HNL. Neki novi klinci na travnjaku i tribinama, tek poneki protagonist onoga, kažu, zlatnog nogometnog doba.

Nažalost za nogometne gurmane, ovaj Zagreb i ovaj Osijek nisu na tragu slavnih prethodnika. Devedeset minuta su nogometaši Zagreba i Osijeka mučili publiku, trenere, na kraju i sami sebe za krajnjih 0:0.

Bilo bi najpoštenije da se za ovakvu utakmicu i ovakav nogomet ne djele bodovi.

Bila je to devedesetominutna mizerija, nogomet koji se ne može prodati, nogomet koji bi teško opstao u ondašnjoj Drugoj ligi, iz koje su se ova dva kluba grčevito borila plasirati među velike dečki. Po jedna prigoda na svakoj strani u prvom činu dvoboja, nešto agilniji Zagreb u nastavku.

S istoka je stalno grmjelo i sijevalo, u 70. minuti spustio se jak pljusak. No, nogometaše to nije uspjelo razbuditi, pokrenuti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 5

FE
fellix1601
07:54 07.08.2010.

E ljudi moji , još će Savom i Dravom proteći puno vode dok i jedni i drugi nebudu imali ponovno igrače kakvi su bili ovdje nabrojani iz 73 , sve sam majstor do majstora.

OB
-obrisani-
01:05 07.08.2010.

ali pravi režiser na utakmici osijek : hajduk izrežira nerješeno 2:2

XY
xyxyxy
01:25 07.08.2010.

Zato im ja ne bi dao ni kune nagrade što su remizirali s Hajdukom. Sve dobro što naprave upropaste protiv slabijih momčadi.